Nintendo, Next Level Games'i satın aldı

Ersin Kılıç 5.01.2021 - 17:21
Nintendo uzun süredir birlikte çalıştığı ve önemli projeleri emanet ettiği Next Level Games isimli firmayı satın aldıklarını açıkladı.

Nintendo yapmış olduğu alımlar ile birlikte bünyesinde yer alan birinci parti firmaların sayısını arttırmaya devam ediyor. Switch modelleri ile hatırı sayılır bir başarı elde eden Nintendo, uzun süredir birlikte çalıştığı ve oldukça önemli projelerin emanet edildiği Next Level Games isimli firmayı satın aldıklarını duyurdu.

Nintendo, Luigi's Mansion 3 yapımcısını satın aldı

Nintendo yapılan bu satın alma duyurusunu resmi sitesi üzerinden de gerçekleştirdi. Site üzerinde yer alan raporlarda yapılan anlaşmanın 1 Mart 2021 itibari ile tamamlanmasının beklendiği ve bu tarih itibari ile firmanın tam anlamıyla Nintendo bünyesine katılacağı belirtilmiş. Nintendo yine satın alma gerekçesi olarak hali hazırda uzun bir süredir çalıştıkları firmanın daha yakın ilişkiler ile birlikte daha verimli ve hızlı çalışmasının hedeflendiğini göstermiş.

Nintendo, Kanada merkezli Next Level Games ile 15 yılı aşkın bir süredir çalışıyor. İki firma arasında ilk olarak 2005 yılında Super Mario Strikers ile başlayan bu ilişki daha sonrasında Mario Strikers Charged, Punch-Out, Luigi's Mansion: Dark Moon, Metroid Prime: Federation Force gibi oyunlarla devam etmişti. İki firma son olarak geçtiğimiz yıl çıkan Luigi's Mansion 3 oyununda da bir araya gelmişti.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo, Next Level Games'i satın aldı
İlginizi Çekebilir