Nintendo oyunlarının Türkiye rakamları

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Nintendo oyunlarının Türkiye rakamları
Nintendo oyunları, Türkiye'de 250 bin adet satış rakamına ulaştı!


Nintendo oyunlarının Türkiye rakamları


Dünyanın en eski oyun konsolu ve oyun yazılım şirketlerinden olan Nintendo'nun Türkiye'deki oyun satışları rekor kırıyor. Tüm zamanların en çok satan konsol oyunlarını üreten markada en çok ilgiyi Wii oyunları görüyor. Hareket algılama teknolojisinin geldiği son noktayı yansıtan Wii, tarihte en hızlı satan oyun konsolu unvanına da sahip. Wii'nin başarısına paralel olarak da en çok satan konsol oyunları da bu platformda yer aldı.

Türkler sporu Wii ile sevdi

Nintendo'nun oyun satış rakamları ile ilgili yapılan çalışmada 2006 yılının başından 2010 yılı Mart ayı sonuna kadar olan zamanı içeren süreçte 250 bin adet Nintendo oyunu satıldı. Satılan oyunların sıralamasına bakıldığında Türkiye'deki oyunseverlerin en çok spor oyunlarını tercih ettiği gözlendi.

En çok satılan oyunlarda ilk 5'te şu oyunlar yer alıyor:

1.Wii Sports 85.000 adet
2.Wii Fit 39.000 adet
3.Wii Play 30.000 adet
4.Wii Sports Resort 18.500 adet
5.NDS Nintendogs 6.000 adet

Kadınlar Wii Fit'i tercih ediyor

Nintendo Türkiye Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu, eğlence sektörünün önemli bir parçası olan oyun pazarının giderek büyüdüğünü ve bu pazarda Nintendo'nun yerinin çok önemli olduğu vurguladı. Çolakoğlu, Türkiye'de oyunların bu kadar büyük ilgi görmesinden çok mutlu olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "2006 yılından bu yana 250 bin adet oyun sattık. Bu gerçekten inanılmaz bir rakam. Nintendo'nun sadece bireysel değil, grup aktivitelerine de uygun yapısı oyunseverlerin dikkatini çekti. Oyun oynarken spor yapmanıza da olanak tanıyan Wii Sports en büyük ilgiyi gördü. Hedef kitlemiz çok geniş. Ancak örneğin Wii Fit'i daha çok kadınlar tercih ediyor. Kadınların Wii Fit'e olan ilgisi de bizi gerçekten çok sevindiriyor."

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo oyunlarının Türkiye rakamları
İlginizi Çekebilir