Nintendo Switch 2 çalışmaları Nvidia iş ilanına yansıdı

Efdal Erdem 14.05.2022 - 18:47
Nvidia’nın geçtiğimiz günlerde yayına aldığı iş ilanı, Nintendo Switch 2 çalışmaları yürütüldüğü söylentilerini tekrar alevlendirdi.

Microsoft ve Sony oyun konsollarının çip tedariğini AMD ile sağlarken Nintendo, konsolunda Nvidia çipleri kullanmaktan yana. Nvidia’nın geçtiğimiz günlerde yayına aldığı iş ilanı, Nintendo Switch 2 çalışmaları yürütüldüğü söylentilerini tekrar alevlendirdi. Yakın zamanda sorular yanıtlayan Nintendo’nun başkanı Shuntaro Furukawa, olası bir yeni nesil oyun konsolunda Wii U ve 3DS’deki hataları teklarlamak istemediklerini belirtmişti.

Nintendo Switch 2 çalışmaları hakkında neler biliniyor?

Nintendo’nun Switch konsolu ilk kez görücüye çıkışını neredeyse beş yılı geride bırakırken zaman içerisinde OLED ve Lite olmak üzere yine 720p ekran çözünürlüğü sunan iki yan modelini daha satışa sundu. Biraz farklı deneyimler sunan iki model, ilk günkü Switch konsolunda da bulunan ve yine Nvidia tarafından geliştirilen Tegra X1 işlemcisini barındırıyor. Dolayısıyla Valve’nin Steam Deck’i gibi daha güçlü el konsollarıyla rekabeti zorlaşıyor.

nintendo-switch-2-calismalari-nvidia-is-ilanina-yansidi

Nintendo’nun da artık bir devam modelini hazırlamak üzere çalışmalarını başlatmış olabileceği düşünceleri Mart ayında Nintendo Switch 2’nin özelliklerinin sızmasıyla beraber biraz temel kazanmıştı. Nvidia geçtiğimiz günlerde iş platformu LinkedIn’de yayınladığı iş ilanına göre bir “Oyun konsolu geliştirici kiti mühendisi” arıyor. Programlama yenetekleri dışında dikkat çeken görevlerden biri de “oyunları optimize edebilme kabiliyeti”. Mart ayındaki sızıntılarla da örtüşen ilan, yakında oyun stüdyoları için hazır olacak bir geliştirici kitine işaret ediyor olabilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo Switch 2 çalışmaları
İlginizi Çekebilir