Nintendo Switch 2 özellikleri sızdırıldı

Merlinin Kazanı 2.03.2022 - 15:12
Nintendo Switch 2 özellikleri NVIDIA tarafından sızdırılmış olabilir. Cihaz ışın izleme ve DLSS 2.2 desteği ile NVIDIA Ampere GPU ile güçlendirilebilir.

Sony ve Microsoft'un yeni nesil oyun konsolları çıkışından gözler NINTENDO'ya çevrildi. Firma, yeni nesil cihazını çıkartmak için diğer firmalar ile arasına yaklaşık iki sene kadar süre koyduğunu düşünürsek, Nintendo Switch 2 özellikleri için sızıntının doğru olması mümkün.

Nintendo Switch 2 özellikleri sızdırıldı

Dün NVIDIA'dan sızan bilgiler, mevcut ve gelecek ürünlerle ilgili çok önemli ve gizli bilgileri açığa çıkardı. Sızıntılardan biri, görünüşe göre NVIDIA'nın DLSS teknolojisinin kaynak kodunu içeriyordu, ancak kullanıcılar, yeni nesil Switch 2 veya Switch Pro konsolları için grafik API'si olduğu iddia edilen kaynak dosyalarda bahsedilen 'NVN2'yi hemen fark ettiler.

Nintendo Switch 2 özellikleri sızdırıldı

Sızan dosyaları inceleyen kullanıcılar, NVN2 API'sinin NVIDIA'nın Ampere GPU mimarisiyle çalışmak üzere tasarlandığını ve hem Işın İzleme hem de DLSS (2.2) teknolojisi için destek içereceğini fark etti. Daha ilginç olan, Kopite7kimi'ye göre yeni Nintendo Switch 2 konsoluna güç sağlayacak olan T234/T239 SOC'lerine referanslar olması.

Bu SOC'ler özel bir Orin tasarımı olacak ve 'D' ile başlayan bir kod adına sahip olacak. SOC için olası iki kod adı Dane veya Drake, ancak bu SOC'lerin ve kod adlarının yeni nesil bir Switch konsolu yerine, iptal edilen Switch Pro'ya özgü olduğuna da düşünenler var.

Sızıntı, bu özelliklerin doğru olduğunu bildirse de, bunların yeni nesil Nintendo Switch 2 özellikleri olacağını kesin olarak söyleyemek mümkün değil. Bu özelliklerin konsolun yayınlanmamış veya iptal edilmiş bir sürümüne özgü olması ve çok daha iyi özelliklere sahip yeni bir varyantın çalışmalarda olması tamamen mümkün olabilir.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2022 12:53
Rakibi Steam deck.Ben deck in nintendoyu tahtından indireceğini düşünüyorum.Microsoft ile anlaştı sayılır Sony ile de bağlantı kurabilirse Nintendo havada kuş tutsa hayal olur.
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2022 03:49
699 gramlık alet nintendo switch i nasıl geçecek acaba. Başlangıç için güzel bir konsol çıkarmışlar ama ilerki versiyonlarını biraz daha hafifletmeleri lazım. Bu haliyle switch kadar taşınabilirliği yok. İlerki versiyonlarda biraz daha hafiflerse switch e alternatif olabilir.
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2022 00:19
Steam deck Nintendo’yu tahtından indiremez. Oyun kütüphaneleri çok farklı, Nintendo alan Zelda,Mario, Animal crossing vb. için alır. Steam deck bilgisayarda oyun oynamayı sevmeyen ya da evde zaman geçirmeyen tayfa için satışa sunuldu. Ortak bir kitleye hitap ediyorlar ama tarzları çok farklı.
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2022 21:35
Exc oyunu olmayan alet Nintendo'yu geçemez. Pil süresi de yeterli değil. Fiyatı da katmerli. Öyle kolay olsaydı işler. Bundan önce de televizyon odası pc'si olmayı denedi zor başaramadı. El konsolu piyasasında başarılı olmak çoook zor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2022 00:42
Varyant demeyin ne olur :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2022 23:42
ülkemizde daha rahat temin edilebileceği günler görürüz inş. Buna ek olarak switch kütüphanesini tamamen geri uyumluluk ile destekler ve aynı modeli ileri taşıyıp 1.parti kaliteli yapımlarını gene doldururlarsa bi 100 milyon konsol da bundan satarlar, haklarıdır da.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo Switch 2 özellikleri sızdırıldı
İlginizi Çekebilir