Nintendo Switch, Nvidia'ya para kazandırmaya devam ediyor

Furkan Güler 11.08.2017 - 11:16
Switch'in başarısından en çok memnun olan firma Nvidia oldu.
Nintendo'nun yenilikçi konsolu Switch, çıktığı ilk günden bu yana konsol oyuncuların favorisi olmuş durumda. Alanın memnun, satanın daha memnun olduğu Nintendo Switch'in üretim sıkıntıları ise halen çözülemedi. Peynir ekmek gibi satılan konsolun satış rakamları, her geçen gün Nintendo yöneticilerinin yüzünü gülmeye devam ediyor.

Konsolun teknik tarafında Nintendo'ya grafik işlemcisi satan Nvidia ise Nintendo Switch'in başarısından en az Nintendo kadar memnun durumda. Açıklanan bilgilere göre Tegra tabanlı grafik işlemcileri, Nintendo Switch'in çıkışından bu yana marka değerini neredeyse ikiye katlamış. 2016'ya nazaran 2017'de Tegra'dan 64 milyon dolar daha fazla kazandığını söyleyen Nvidia, 2017'nin ilk iki çeyreğinde mobil grafik işlemcisinden 383 milyon dolar kar etmiş.

Nintendo Switch, Nvidia'ya para kazandırmaya devam ediyor
Mobil grafik işlemcilerinin gözdesi olan Tegra'nın Switch'te de gayet iyi performans sergilediği söyleniyor. Konsolun çıkışından bu yana herhangi bir arıza çıkartmayan Tegra işlemcisi, sanki Switch için biçilmiş kaftan konumunda duruyor. Nvidia'nın Tegra işlemcisi, çıktığı ilk dönemlerde geliştiricisini pek fazla sevindirememişti ancak Switch'ten sonra Nvidia'nın, Nintendo ile daha çok uzun zamanlar boyunda çalışacağını varsayabiliriz.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 11:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2017 12:57
Nintendo aslında iki konsolunda traş bir configürasyon ile çıktığını görmüştü..oNLArı alt edip tüm piyasadaki parseli tek başına toplayacak hamlesi bile vardı.Üstelik Nvdia gibi bir ortağıda mevcut iken fırsatı kaçırdı..Nvdia iki konsolada gıcık cünkü ihalede fiyat kırmasını istemişlerdi olmaz dedi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo Switch, Nvidia'ya para kazandırmaya devam ediyor
İlginizi Çekebilir