Nintendo Switch satışları Xbox One satışlarını geçti

Kağan Depboylu 2.02.2020 - 15:34
Nintendo Switch satışları, Xbox One satışlarını geride bıraktı. Çıkışının henüz 34. ayında olan Nintendo Switch, 74. ayındaki Xbox One'dan fazla sattı.

Nintendo Switch satışları, 3. yıllık çeyreğin sonunda hedeflenen satış rakamını aşmış durumda ve bu satış rakamları ile Xbox One satışlarını geçmiş gibi görünüyor. Microsoft, kendi satış rakamlarını yıllardır açıklamıyor. Her ne kadar Xbox One’ın satış rakamları resmi ağızdan açıklanmamış olsa da yapılan tahminler, bugüne kadar en iyi ihtimalle 45 milyon ünitenin satıldığı yönünde. Nintendo Switch satışlarının Xbox One satışlarını tam olarak hangi tarihte geçtiği konusunda bir şeyler söylemek mümkün değil ancak görünen o ki, hesaplamalara göre Nintendo Switch satışları, 52.48 milyonu buldu.

Nintendo Switch satışları Xbox One’ın önünde

Bugüne kadar 50 milyon ünitenin üstüne çıkan Nintendo Switch satışları, Nintendo ailesinin ikonik üyesi olan Super Nintendo Entertainment System (SNES) satışlarını da geçmiş durumda. Konsolun satış rakamları bazında geçmek üzere olduğu bir sonraki rakibi ise bugüne kadar 61.91 milyon adet satmış, yine Nintendo ailesinin bir başka unutulmaz konsolu olan Nintendo Entertainment System (NES).

Nintendo’nun Nisan 2019 ile Mart 2020 tarihi arasında satmak istediği konsol sayısı 18 milyonken, Nintendo Switch satışları bu tarih aralığının 3. Periyodunda çoktan 17 milyonu bulmuş vaziyette. Firmanın son periyod için ulaşmak istediği satış rakamı ise 19.5 milyona çıktı.

Asya’daki oyun pazarına dair çeşitli araştırmalar yürütüp, danışmanlık hizmeti veren ve sektör içinde köklü bir kuruluş olan Niko Partners’ta kıdemli analiz uzmanı pozisyonunda çalışan Danial Ahmad’ın paylaştığı veriler, Nintendo Switch satışlarının şimdiye kadar piyasaya çıkan tüm konsollar içinde hatırı sayılır derece başaralı bir ivme sergilediğini gösteriyor.

Nintendo Switch satışları Xbox One satışlarını geçti

Nintendo Switch satışları Xbox One satışlarını geçti

Satış rakamlarının aylara dağıtıldığı grafiklerdeki verilere bakıldığında, Nintendo Switch satışlarının PS4 ve PS2’den daha başarılı bir yükseliş gösterdiğini belirten Ahmad, Switch’in çok az farkla WiiU satışlarının gerisinde kaldığına dikkat çekiyor.

Bir başka paylaşımda Nintendo ailesine mensup konsolların kendi aralarında kıyaslandığı grafikte ise Nintendo Switch satışlarının, Nintendo DS ile kafa kafaya olduğu görülebiliyor. Üçüncü ve son paylaşımında ise Ahmad, Nintendo Switch satışlarının Xbox One satışlarının önüne geçtiğini belirtiyor. Ahmad’ın açıklamasına göre Nintendo Switch satışları Xbox One satışlarının çok önünde değil. Ancak Ahmad, Xbox One’ın 74 ayda ulaştığı satış rakamına Nintendo Switch’in yalnızca 34 ay içerisinde ulaştığını söylüyor.

Piyasaya yeni çıkan ve Nintendo Switch’ten daha ucuz olan Switch Light’ın, Nintendo Switch’in ulaşmış olduğu bu çarpıcı satış rakamındaki oynadığı rol elbette büyük. Ayrıca Pokemon Sword & Shield, Ring Fit Advanture, Lugi’s Mansion 3 ve Mario&Sonic gibi yapımların Nintendo Switch satışlarına olan katkısı yadsınamaz seviyede. Tokyo Mirage Sessions # FE Encore henüz raflardaki yerini almışken, satış anlamında umut vadeden diğer bir yapım olan Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX de bu dönem içinde çıkışını gerçekleştirecek. Nintendo’nun en büyük kozu ise, çıkış tarihini dönemin sonuna sakladığı Animal Crossing: New Horizons.

Nintendo Switch’in en çok satan oyunları:

  • Mario Kart 8 Deluxe – 22.96 milyon
  • Super Smash Bros. Ultimate – 17.68 milyon
  • Super Mario Odyssey – 16.59 milyon
  • Zelda: Breath of the Wild – 16.34 milyon
  • Pokemon Sword/Shield – 16.06 milyon
  • Pokemon: Let’s Go, Pikachu/Evee – 11.76 milyon
  • Super Mario Party – 9.12 milyon
  • Splatoon 2 – 9.0 milyon
  • New Super Mario Bros. U Deluxe – 5.85 milyon
  • Luigi’s Mansion 3 – 5.37 milyon
  • Super Mario Maker 2 – 5.04 milyon
  • Zelda: Link’s Awakening – 4.19 milyon
  • Fire Emblem: Three Houses – 2.29 milyon
  • Ring Fit Adventure – 2.17 milyon
  • Astral Chain – 1.03 milyon
  • Marvel Ultimate Alliance – 1.02 milyon

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2020 14:12
Nasıl olur yaa?pokemon,sonic,mario oynayanların sayısı Tombraider,Forza,Witcher,Reddead2,Xbox Gamepass,
EA Access (uyelik) oyunlarını oynayanlardan daha mı fazla ,duyda inanma..Arkadasın dedigi gibi PS+ gecicek heralde :P
MK Okuru
MK Okuru 4.02.2020 11:23
ps deki oyunlardan daha fazla keyif alıyor insan mario oynarken kardeş. Oyun oynamının esas amacı eğlenmekti eskiden . Diğer firmalar bunu unuttu grafik pompalıyorlar habire . Nintendo unutmadı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2020 07:15
İleride ps4 ü bile geçecek galiba.
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2020 16:40
ps4 kullanıcısıyım ama nintendo ayrı bir kültür.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo Switch satışları Xbox One satışlarını geçti
İlginizi Çekebilir