Nintendo, Virtual Boy 2'yi mi açıklayacak?

Çağlar Avcıl 20.03.2015 - 09:10
VR'ın atasının geri döneceğine dair iddialar yükseliyor.

Nintendo sonunda bir sonraki konsolunu ve şu anda bilinen adıyla NX’i duyurdu. Wii gibi hareket algılayıcı oynanış mekaniklerini 7'den 70'e herkesin hayatına sokan Nintendo’nun, bir sonraki hamlesi büyük merak uyandırdı. NX hakkında tek bildiğimiz ise 2016’da tam olarak duyuralacağı ve oyun profillerinizi Nintendo’nun tüm konsollara taşıyacak olması. Tabii ki daha önce görülmemiş bir konseptle karşımıza çıkacak.

Bu konudaki spekülasyonlar da 20 yıl önce efsaneleşen ve sanal gerçekçilik cihazlarının atası olarak kabul edilen Virtual Boy’u tekrar canlandıracağı yönünde. Ki şu anda çok popülerleşen bu cihazlardan sonra Nintendo’nun benzer bir hamle yapması bekleniyor. Piyasanın durumuna baktığımız zaman, Valve Re Vive cihazlarını 2015 sonuna, Sony ise Morpheus başlığını 2016’nın ilk çeyreğine yetiştirmeye çalışırken Microsoft ise yeni bir artırılmış gerçekçilik başlığı üzerinde çalışıyor. NX’in 3 büyük rakibi de bu cihazlar olabilir.

Nintendo, Virtual Boy 2'yi mi açıklayacak?

 

Peki siz bu konuyla ilgili neler düşünüyorsunuz? Nintendo 1995 yılında piyasaya sunduğu ancak birdaha haber alamadığımız Virtual Boy’u tekrardan canlandıracak mı? Yoksa bambaşka bir teknoloji bizleri mi bekliyor? Tabii Japon kafası bu, hiç belli olmaz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 20:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo, Virtual Boy 2'yi mi açıklayacak?
İlginizi Çekebilir