Nintendo'dan depolama fiyaskosu

Berkant Jeff Akarcan 15.11.2012 - 15:38
Dostum, 8 GB demişsin ama bu 3 GB?
Dünyanın en abartılan oyun konsolu Nintendo Wii'nin halefi Nintendo Wii U'nun, çıkmasına günler kala önceki konsol gibi oyuncuları beklentileraflara hazırlandığı ortaya çıktı.

Bildiğiniz üzre Wii U iki versiyon halinde geliyor, 8GB hafızalı "Basic" modeli ve 32GB hafızalı "Deluxe" modeli. Ancak işin komik kısmı, 8GB'lık modelde kullanabileceğiniz alan sadece 3GB. Zira Wii U'nun sistem kurulumu tam 5GB yer tutuyor.

Nintendo'dan depolama fiyaskosu
Konsollarda ne yüklüyoruz ki diyenleriniz olacaktır ancak bugün bir çok oyuncu diskler yerine oyunlarını dijital almayı tercih ediyor ve bu tercih git gide yayılıyor. En basit Wii U oyunlarının bile en az 2GB tuttuğunu düşünürseniz (New Super Mario Bros. U nasıl 2GB yer tutuyor onu da bir anlasak), Nintendo apaçık sizi fiziksel oyun almaya zorlayacak. Mesela Nintendo Land oyunun bile sığdıramıyorsunuz, zira kendisi 3.2GB.

Hal böyleyken Wii U'nun böbürlendiği AAA oyunlar olan Assassin's Creed serisi, Mass Effect serisi oyunları Wii U'da nasıl çalışacak çok merak ediyoruz. Adam gibi oyun oynamak isterseniz illa Deluxe versiyonu almanız gerekiyor yani. Fakat Basic modelini tercih edecek olan günlük oyuncular fiziksel oyun almak yerine dijital almayı tercih ediyor; fiziksel kopya alan oyuncular zaten Deluxe modelinin hedef kitlesi. Yani Wii U'yu nereden tutsanız elinizde kalıyor.

Fakat tabi hal böyleyken, sadece 3GB'lık bir alan varken konsolda, Nintendo bu durumu öngörmüş ve gelecek tepkilerden çekinmiş olacak ki, Wii U'ya harici depolama aygıtı takabiliyorsunuz. O da elektriğini dışardan alan bir harici disk ise eğer. Fakat Nintendo böyle bir özellik eklemesine rağmen, pek de bu toplara girmeyin diyor. Hele hele USB Flash Disk takmamanız konusunda tavsiyeler veriyor. Zaten biz de bu mobilite çağında her dakika adaptörlü harici disk taşıyoruz sevgili Nintendo.

Wii U'nun harici disk desteğinin olması ve bu depolama olayının akıllara, Nintendo'nun Wii U için resmi bir harici disk satışa çıkarıp çıkarmayacağı konusunu getiriyor. Ancak bu konuda herhangi bir açıklama henüz yok.
Yorumlar 37
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo'dan depolama fiyaskosu
İlginizi Çekebilir