Nintendo'ya bileklikler sebebiyle dava açıldı

Emre Demiray 3.06.2010 - 12:31
Nintendo'ya bileklikler sebebiyle dava açıldı
Geçenlerde Nintendo Türkiye bir basın bülteni yayınlayarak bu tip haberlerin söylenti olduğunu bildirmesine karşın biz yine de yeni bir haberle karşınızdayız.

Geçtiğimiz hafta Nintendo kopan Wii Remote bileklikleri için bir değiştirme programı açıklamıştı. Wii piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra kopan bileklikler ve elden fırlayıp televizyonlara zarar veren kontroller hakkında sayısız şikayet başgöstermiş bunun üzerine Nintendo mevcut bilekliklerin kalınlığını arttırma yoluna gitmiş ve eski bileklikleri yenisiyle ücretis olarak değiştirme kararı almıştı.

6 Aralık günü Teksas'tan bir Wii kullanıcısı Nintendo'ya Tüketiciyi Koruma Yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Dava dosyasında Nintendo'nun bilekliklerin kullanım sırasında kontrollerin elden fırlamasını engellediğini taahüt ettiği ancak bilekliklerin yerine getirmesi gereken işleve uygun olmadığı iddia edildi. Ayrıca bileklik sorununun garanti kapsamında olduğu ve bu sebeple Wii satın alan herkesin kanunen bu davaya katılabilme hakkı olduğu belirtildi.

Dava dosyasında "Wii Remote bilekliğinin zayıf yapısı sebebiyle davacının bilekliği kopmuş ve davacının satın almış olduğu Wii konsoluna zarar vermiştir. Kontrol her hangi bir oyun konsolunun vazgeçilmez bir parçasıdır böylece davacı Nintendo Wii'yi kopan bileklik sebebiyle kullanamamıştır. Bu durum Birleşik Devletlerde 250$' satışa sunulan Nintendo Wii'nin bilekliklerinin işe yaramaz olduğunu göstermektedir." diye iddia ediliyor.

Davacının avukatları Nintendo'nun bileklikleri değiştirme kampanyasının davayı düşürmeyeceğini yeni kalın bileklik sahiplerininin de davaya katılabileceğini çünkü yeni bilekliklerin soruna çözüm olup olmadığının henüz anlaşılmış olmadığını belirttiler.

Davacı Nintendo'dan hileli ve aldatıcı eylemde bulunduğunu kabul etmesini maddi zararının karşılanmasını, yasal işlemlerin masraflarının karşılanmasını ve mahkemenin uygun göreceği cezayı kabul etmesini talep ediyor.

Nintendo'dan bir yetkili "Bizler bu davanın hiç bir şekilde bir değeri olduğuna inanmıyoruz. Nintendo uzun yıllardır yüksek kalite ürünler ve mükemmel tüketici hizmetleri sunmayı bir gelenek haline getirmiştir. Bizler tüketicilerimizden gelen her türlü şikayeti büyük bir ciddiyetle ele alıyoruz. Bilekliklerle ilgili şikayetler gelmeye başladığı an şirketimiz Wii Remote'un kullanılma şekli ile müşterilerimizi bilgilendirdik ve kopan bilekilkleri yeni ve daha sağlam olanlarla değiştirmeye başladık." diye konuştu.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.



Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo'ya bileklikler sebebiyle dava açıldı
İlginizi Çekebilir