No Man's Sky tüm yapımcılara örnek olmaya devam ediyor!

Ersin Kılıç 11.07.2018 - 09:59
Vakitsiz öten horozun başı kesildi mi?

Oynamamış olsanız bile eminim No Man's Sky oyununu ve ne kadar yanlış bir politika ile piyasaya çıktığını duymuşsunuzdur. Büyük vaatler sunmasına karşın çıktığında adeta bomboş bir oyun olan No Man's Sky, çok büyük eleştiriler almış ve uzun süre oyun sektöründe konuşulmaya devam etmişti. Peki oyunun şu anda geldiği nokta ne alemde ve neden diğer yapımcılara örnek olması gerek?

No Man's Sky'da neler değişti?

Öncelikle örnek olayına bir açıklık getirelim. Evet, oyun gelişmeye devam ediyor ve bu konuda örnek olması lazım ama benim vurgulamak istediğim nokta bu değil. Hatta yanından bile geçmiyor. No Man's Sky'ın çıktığı dönem ve şu anda bulunduğu konum arasında dağlar kadar fark bulunmakta. Yani oyun ilk çıktığında aslında ne kadar acele ile piyasaya çıkarıldığını bağırıyordu. Yanlış bir politikanın sonucunda çok erken piyasaya sürülen yapım, doğal olarak vaat edilen birçok özelliğinden yoksun bir şekilde çıkmıştı. İşte bu konuda diğer yapımcılara örnek olması gerekiyor. 

No Man's Sky tüm yapımcılara örnek olmaya devam ediyor!

Yani oyun tamamlanmadan ya da ana sütunları yapılmadan çıkarıldığında ne kadar büyük bir çöküşe uğradığının belki de en güzel örneklerinden birisi No Man's Sky. AAA dediğimiz türe sokulmasaydı ve bu kadar poh pohlanmasaydı muhtemelen çok daha başarılı olma ihtimali vardı. Şu an bulunduğu hâl belki mükemmel değil ama son dönemde oynayan ya da satın alan oyuncular, çoğunlukla övgü ile bahsediyor.

Kısacası çok yüksek puanlar alma ihtimali olmasa da oyun normal bir zamanlama ve daha iyi bir strateji ile çıksaydı, eminim birçok oyuncu bağımsız bir stüdyodan çıkan bu oyunu bağrına basacaktı. Fakat yanlış politikanın aslında umut vaat eden bir oyunu nasıl yıktığını ve bu durumun toparlanmaya çalışıldığını gösteren bir oyun No Man's Sky.

Bu düşüncelerimi yazmamdaki en büyük sebep ise oyunun yayınlanan yeni tanıtım videosu. Oyunun yayınlanan son  videosuna baktığımda, gerçekten de zamanında ne kadar büyük yanlışlıklar yapıldığını bir kez daha görmüş oldum. Bu yeni tanıtım videosunda oyunun çıkışından sonra değişen ya da oyuna eklenen 11 farklı özellik özetlenmiş. Sever ya da sevmessiniz, alır ya da almazsınız bilemem ama No Man's Sky'ın bu nedenle örnek olması gerektiğini düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 21:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 13:47
Bizim düşündüklerimizin bir önemi var mı ? Nasıl olsa işinize gelen yorumları yayınlıyorsunuz.
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2018 18:13
Aynen, çok doğru bir yorum olmuş. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş misali kendi saçmalıklarına göre site yönetip 3-5 kendini bilmez (ultraslan nickli şaklaban gibi) kullanıcı kendi arkadaşı diye onların yorumlarıyla iş döndüren gereksiz bir site oldu artık.
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2018 08:13
Kesinlikle.Umarım daha dibe giderler.
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 17:40
aynen katılıyorum tek taraflı çıkarlarına uygun yorumları yayınlıyor her türlü konuda çok taraflı bi site oldu artık bu site galiba maddi ve manavi sorunkaru yüksek seviyede devretsinler yada kapatsınlar gitsinler daha iyi youtube de daha kaliteli içerik bulur olduk böyle forumlar bitti tek taraflı.
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 15:06
Adamsın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 19:24
Batırılan oyunu yama yapmanın ne faydasi var. yenilik dedikleri şeylerde dlc adında fazla para verince ortaya çıktı. Şark kurnazligindan yüzsüzlükten başka birşey degil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 16:49
divison ubisuck yüzünden böyle cikmisti ama adamlarda birakmadi oyunu hemde oyuncular umudu kesmisken bile gayet de iyi yol kat etii 2 oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 14:19
Bu oyun erken erişim olarak çıkmalıydı, yapımcının suçu yok aslında, yayıncının zorlaması yüzünden hepsi.
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 15:56
lan yayımcı sony bilip bilmeden konusma :D sony'nin hangi oyuna o sekilde davrandıgını gördün. bu herifler canlı yayında yalan söylerken bende izliyodum o yayını
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2018 10:06
Bu oyunu oynamadım ama hep ilgi çekici buldum. Hafta sonları genelde twitchde en az 1 saat yayın izlerim farklı farklı yayıncılardan, bu oyunu oynayana hiç denk gelmedim. Bilmiyorum sanırım hiç tutmadı
Kalan Karakter: 300 Gönder
No Man's Sky tüm yapımcılara örnek olmaya devam ediyor!
İlginizi Çekebilir