Nokia fuarından Fruit Ninja röportajı

Merlinin Kazanı 21.11.2011 - 17:01
Nokia World 2011'de Fruit Ninja'yı bulduk
Nokia World 2011'de Fruit Ninja'nın yapımcısı Halfbrick Games'i bulduk ve hemen kendilerine yanaşarak hem Nokia'nın yeni cihazını hem de muhteşem oyunu hakkında sorular sorduk. İşte Halfbrick CTO'su Richard McKinney ile röportajımız.

Nokia fuarından Fruit Ninja röportajı


Merlin:
Nokia Lumia 800’ü test edebildiniz mi?

Richard: Elbette test ettik. Hatta ürünümüzün bu platformda verdiği sonuç bizi çok mutlu etti. Windows’un getirdiği artıları oyunumuza çok iyi yansıttığımıza inanıyorum.

Merlin: Oyununuz için en iyi platformun hangisi olduğunu düşünüyorsunuz?

Richard: Elbette. Bir platform ayırt etmemiz pek mümkün olmasa da Lumia 800’lü Windows telefonlarda son derece başarılı sonuç verdi.

Merlin: Mobil segmentler için pek çok işlemci var. Qualcomm, tegra 2, snapdragon gibi. Peki Halfbrick stüdyonun bu konudaki tercihi ne oluyor genellikle?

Richard: Henüz Tegra'nın sonuçlarını göremediğimiz için fazla konuşamayacağımz. nitekim bu teknolojiler tamamen kıyaslayamaya dayalı bir duruma geldi. O yüzden üst seviye bir Tegra ile iOS arasındaki farkı görerek bu seçimi yapabilirsiniz. Ancak hepsinin kendisine ait bir avantajı var dolayısı ile bir tanesi diğerinden çok daha iyi demek doğru olmaz. Tegran'ın biraz daha güçlü olmasını bekliyoruz. Fakat optimizasyonlarının tamamlanması gerekiyor. Bu şekilde onlardan en faydalı şekilde yararlanabileceğiz.

Merlin: Gelecek nesil tabletler dört çekirdekli işlemcilerle geliyor. Peki Fruit Ninjas'ı bu işlemcilere optimize edilmiş halde görebilecek miyiz?

Richard: Fruit Ninja için bu biraz... olabilir. Biz çok geniş ölçekte cihazlarla çalışıyoruz. Çok düşük seviyeli cihazlar da var, üst teknoloji cihazlar da. Ve bunları yaparken de hepsine uygun şekilde ayarlayıp yapıyoruz. Dolayısı ile üst seviye cihazlarda daha iyi gözüküp düşük cihazlarda biraz daha kötü gözükebilir. Ama her zaman için FPS'nin 60 olmasına dikkat ediyoruz ve bunu bütün cihazlarımızda olabildiğinde mümkün kılmaya çalışıyoruz. Dört çekirdeğe gelecek olursak bizim muhtemelen o kadar güce ihtiyacımız olmayacak. Fruit Ninjas temel bir oyun. Ancak yine de yapabildiğimiz her şeyde bir ölçeklendirme yapıyoruz.

Merlin: Fruit Ninjas'ın geleceği için neler düşünüyorsunuz?

Richard: Yeni özellikler olarak şu anda bunları söylememe izin var mı bilmiyorum. Pek çok platform üzerinde bir sürü yeni özellik geliyor. Ancak şu anda neredeyse tüm platformlar için yeni versiyonlar çıkıyor. iOS, WP7, Symbian, Bada'ya önümüzdeki bir iki ay içinde aynı anda çıkmasını bekliyoruz. Yeni güncellemelerimiz geliyor. Android'e multiplayer özelliği geliyor, bunun yanında yeni arka yüzler, bıçaklar ve oyunu daha zevkli kılacak birkaç yeni şey de olacak.

Merlin: Fruit Ninja 2 için bir çalışma var mı?

Richard: Şu an bu konuda çok fazla konuşmam mümkün değil ancak yeni versiyonun çalışmalarına başlandı. Tam bir tarih veremesem de önümüzdeki dönemde Fruit Ninja bir çok yeniliği ile birlikte oyunun yeni versiyonunda karşımıza çıkacak.

Merlin: Türk pazarı hakkında neler söylemek istersiniz?

Richard: Türk pazarı için elimizden geleni yapıyoruz. Onların oyunumuz ile cidden ilgilendiklerinin farkındayız.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nokia fuarından Fruit Ninja röportajı
İlginizi Çekebilir