1/4

NVIDIA 3D Vision

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Oyunlar gerçek kadar bize yakın!
Teknolojinin ilerlemesi, “Bunları yıllar öncesinde bilim-kurgu filmlerinde görürdük, ama bir gün gerçek olacağını biliyorduk” cümlesini gün geçtikçe daha fazla tekrar etmemizi sağlıyor. Klişedir, fakat bundan yıllar önce izlediğimiz “Uzay çağı” filmlerinde gördüğümüz dokunmatik ekranlar, duvara yansıtılan ışık huzmesi ile görülen videolar, hatta bu videolara parmaklarımızla dokunurmuşçasına harekette bulunarak etkileşime girmek, şimdilerde hayal değil. Öyle ki, dokunmatik ekranlar artık teknolojinin her noktasına, hatta her cebe girdi sayılar.

Uzay çağı-bilim kurgu filmlerinde görüp, birçok insanın ağzı açık baktığı teknolojilerden bir diğeri ise, bir gözlük yardımı ile video izlemek ya da bir gözlük takıp her şeyi olduğundan farklı, 3 boyutlu görmek gibi zamanında insanların “Fantezi” diye adlandırdığı gerçek üstü teknolojilerdi. Ancak dediğimiz gibi teknoloji ilerliyor ve hayaller gerçek oluyor. Bir diğer hayalimizi de Nvidia gerçekleştiriyor ve 3 boyutlu bir dünyayı ayaklarımızın altına, gözlerimizin önüne seriyor.

NVIDIA 3D Vision

Üç boyutun görselliği

Nvidia 3D Vision bilgisayarımızdaki resimleri, videoları ve oyunları üç boyutlu bir şekilde görmemizi sağlayan bir teknoloji. Tabi ki bunu sadece bir yazılımla ya da sadece bir gözlükle yapmıyor. Bilgisayarımızdaki görselleri üç boyutlu olarak görebilmemiz için öncelikle bir 120 Hz monitör gerekiyor.

Gözlüğümüzün tasarım bakımından biraz sıkıntılı olduğunu söylememiz mümkün. Öyle ki, gözlüğün kulaklarımızın üstüne gelen kısmı, belli bir süre kullanımdan sonra rahatsız edici olabiliyor, ancak gözünüzde iken kulak arkası kısımları haricinde sizi rahatsız etmiyor. Tabi bazen gözlüğün camlarının koyu renkte olması sebebi ile arkamızdaki bulanan nesnelerin yansımasını bu camdan görebiliyoruz. Bu ufak bir problem, sizi rahatsız etmeyeceğine eminiz.

Gözlük parlak siyah bir yüzeye sahip. Kulaklarımızın arkasına denk gelen kısmı ise artık Nvidia yeşili diye tabir edebileceğimiz renkte. Sol kısmında açma-kapama düğmesi bulunan gözlüğün, yine sol alt kısmında USB üzerinden bağlantı yapılıp şarj etmeye yarayan yuvası bulunuyor. Genel olarak baktığımızda kullanım açısından tek sıkıntısının kulak arkasına denk gelen kısım olduğunu söyleyebiliriz, bunun yanında eğer devam modelleri gelirse bu modeller daha zarif bir tasarımda olabilir.