NVIDIA 3D Vision yeni bir boyuta geçiyor

Merlinin Kazanı 19.10.2011 - 16:19
Yeni 3D Vision 2 gözlükler, daha parlak 3D Light Boost monitör...
PC’ler için en iyi 3D teknolojisi 3D oyunlar, filmler ve fotoğraflar için bugüne kadar hiç olmadığı kadar gerçekçilik sunan ve sizi içine alan NVIDIA 3D Vision ürünlerin piyasaya çıkmasıyla daha da iyi oldu.

NVIDIA’nın ödüllü 3D teknolojisinin gelecek nesli NVIDIA 3D Vision 2 zarif ve ince, yeniden tasarlanmış ve oyunculardan ilham alan gözlük içermektedir. Ayrıca, diğer 3D ekran teknolojilerine göre iki kata kadar daha parlak görüntüler ve çok daha zengin renkler sunarak 3D deneyimini büyük ölçüde iyileştiren yeni ve benzersiz bir ekran teknolojisi olan NVIDIA 3D LightBoost teknolojisini de beraberinde getirmektedir.

Bu özellikler, oyunculara Batman: Arkham City, LA Noire ve diğerleri dahil olmak üzere bu sonbaharın en yeni ve sevilen oyunlarında en son 3D platformunu sunmaktadır. NVIDIA bunun yanı sıra, NVIDIA 3D Vision Ready ekosistemi ile sektörün en geniş yüksek kaliteli 3D içeriğini ve desteklenen ekran seçeneklerini sunuyor.

NVIDIA 3D Vision genel müdürü Phil Eisler, “3D Light Boost monitörler ve dizüstü bilgisayarlar ile kullanılan NVIDIA 3D Vision 2 gözlükler olağanüstü, parlak, kristal berraklığında dünyalar yaratıyor” dedi. “NVIDIA mühendislik ekibi, en iyi Hollywood 3D filminden daha iyi, nefes kesen bir deneyim sunarak PC’ler üzerindeki 3D’de inanılmaz gelişmeler kaydetti.”

NVIDIA 3D Vision yeni bir boyuta geçiyor
ASUS Computer International Açık Platform İş Grubu (OPBG-Open Platform Business Group) ürün yönetimi üst düzey direktörü David Wung, “NVIDIA 3D LightBoost teknolojisi 3D oyunları, filmleri ve fotoğrafları bugüne dek hiç olmadığı kadar çarpıcı ve gerçek hayattakine yakın yapıyor” dedi. “3D LightBoost ve yeni tam HD monitörlerimiz ile renkler daha zengin, dokular ve incelikli görüntüler neredeyse ekrandan fırlayacak kadar gerçekçi ve deneyimin genel kalitesi dikkat çekici. ASUS VG278H ile müşterilerimize bu yeni seviyede 3D görsel kalite sunan ilk masaüstü ekran üreticisi olmaktan heyecan duyuyoruz.”

NVIDIA 3D Vision 2 Gözlükler
NVIDIA 3D Vision 2 gözlükler özellikle oyuncular ve 3D meraklıları için tasarlandı. Birinci nesil gözlüklerdekinden yüzde 20 daha büyük lensler ile daha geniş bir görüntüleme alanı ve artırılmış dış ışık engelleme özellikleri sayesinde oyuna daha derin bir katılım sağlarlar. NVIDIA 3D Vision 2 gözlükleri ayrıca oyun kulaklıkları ile daha rahat bir kullanım sağlamak üzere yumuşak malzemelerden yapılmıştır.

NVIDIA 3D Vision yeni bir boyuta geçiyor
NVIDIA’nın gelişmiş aktif obtüratör ve IR kablosuz teknolojilerine sahip olan gözlükler, oyuncuların YouTube ve 3DVisionLive.com üzerinden 550’den fazla tam HD 1080p 3D oyun, 100’den fazla Blu-ray 3D film ve binlerce 3D video ve fotoğraf dahil olmak üzere günümüzde mevcut en geniş yüksek kaliteli 3D içerik seçeneklerine erişmesine olanak verir. Bunun yanı sıra,   NVIDIA 3D Vision 2 gözlükler 70’in üzerinde farklı 3D Vision monitör, dizüstü bilgisayar ve projektör, video uygulaması ve kamera dahil olmak üzere mevcut tüm NVIDIA 3D Vision Ready içerik ve destekleyen ürün ile tamamen geri uyumludur.

NVIDIA 3D LightBoost Teknolojisi
NVIDIA 3D LightBoost, mevcut 3D çözümlere göre 2 kata kadar daha parlak 3D görüntüler ve geliştirilmiş renk kalitesi sunan yeni bir NVIDIA ekran teknolojisidir. Aynı zamanda, çevresel aydınlatmayı büyük ölçüde artırarak oyun klavyelerinin ve farenin daha iyi görülebilir olmasına ve 3D gölgelenmenin azaltılmasına olanak verir.

NVIDIA 3D Vision yeni bir boyuta geçiyor
NVIDIA 3D LightBoost onaylı ilk ekran, tam HD 1080p 3D oyun için bir 3D HDMI 1.4 giriş ve
Çift bağlantılı DVI girişe sahip olan 27 inç LED tam HD (1920x1080) monitör olan ASUS VG278H’dir. ASUS’un benzersiz Trace-Free II Teknolojisi, 120Hz yenileme hızları ve 2ms yanıt süreleri ile canlı, ultra akıcı görseller sunmaktadır. 2011 Ekim sonlarında piyasaya çıkması beklenen ASUS VG278H, NVIDIA 3D Vision 2 içermektedir ve üretici tarafından önerilen 699 ABD Doları fiyat ile satışa sunulacaktır.

Diğer NVIDIA 3D Light Boost uyumlu Acer ve BenQ ekranların ilerideki aylarda satışta olması bekleniyor. NVIDIA 3D Light Boost uyumlu dizüstü bilgisayarlar Satellite P770/P775, Dynabook Satellite T572, Dynabook T572 ve Qosmio X770/X775 gibi birkaç Toshiba modelini içermektedir. İlerideki aylarda yeni modeller de eklenecektir.

3D Vision 2 Fiyatlandırma ve Satın Alma
Bir NVIDIA 3D Vision 2 gözlük ve kablosuz USB IR emitör içeren 3D Vision 2 gözlük kiti, Ekim ayında tüm dünyadaki yetkili satıcılardan ve internet üzerinden satış yapan satıcılardan üretici tarafından önerilen fiyat olan 149 ABD Doları karşılığında temin edilebilir. Ürün ayrıca NVIDIA online mağazasından da satın alınabilir. Ek NVIDIA 3D Vision 2 gözlükler üretici tarafından önerilen 99 ABD Doları fiyat ile temin edilebilir. Daha fazla bilgi için www.nvidia.co.uk/3dvision adresini ziyaret edin.

NVIDIA 3D Vision Hakkında
NVIDIA kişisel bilgisayarlar için 3D teknolojisinde dünya lideridir. NVIDIA 3D Vision ve 3D Vision 2 teknolojisi içeren 3D Vision yazılımı ve gelişmiş aktif obtüratör gözlükler, NVIDIA GPU’lar ve bir 3D ekran veya projektör ile konfigüre edildiğinde oyun oynayanlar, film severler ve fotoğraf meraklıları için nefes kesici stereoskopik 3D görüntüler sunmaktadır. NVIDIA 3D Vision teknolojisi 550’den fazla oyun, Blu-ray 3D filmler, 3D fotoğraflar ve Web videoları dahil olmak üzere mevcut en zengin 3D içerik serisini desteklemektedir.

Kullanıcılara tam çözünürlükte 3D fotoğraf yükleme, paylaşma ve görüntülemenin yanı sıra, dünyanın ilk 3D Vision çevrimiçi komünitesi olan NVIDIA 3DVisionLive.com ortamında 3D filmler izleme olanağı sunmaktadır. Ayrıca, NVIDIA 3DTV Play yazılımı kullanıcılara PC veya dizüstü bilgisayarlarını 3D HDTV veya HDMI 1.4 olanağı sunan ses/video alıcılarına bağlayarak oturma odalarının konforunda en son 3D içeriklerin HD 3D ve surround ses düzenli HD olarak keyfini çıkarmalarına olanak vermektedir. NVIDIA 3D Vision Pro teknolojisi, kablosuz aktif obtüratör gözlüklerin ve uygulamaların kullanışlılığını geliştirmek ve verimliliği artırmak üzere iş odaklı uygulamaları otomatik olarak tam stereoskopik 3D’ye dönüştüren gelişmiş yazılımın kombinasyonudur. 3D Vision Pro teknolojisi çok kullanıcılı, paylaşılan görüntüleme ve yapım ortamları için tasarlanmıştır ve uzak mesafe, iki yönlü 2.4 GHz radyo iletişimi olanağı sunmaktadır.

- Basın Bülteni
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
NVIDIA 3D Vision yeni bir boyuta geçiyor
İlginizi Çekebilir