Nvidia Audio2Face programı ses dosyalarını otomatik olarak yüz mimiklerine çeviriyor

Murathan Özlü 8.11.2021 - 16:57
Nvidia Audio2Face programı, yüklenen ses dosyalarını karakterin yüzüne otomatik olarak uyarlayarak animatörlerin işini çok kolaylaştırabilir.

Derin Öğrenme Teknolojisi (Deep Learning Tech) bir süredir hayatımızda olan bir olgu ve Nvidia Audio2Face programı bunu yeni bir seviyeye taşıyor.

Nvidia Audio2Face

Nvidia'nın aslında bu yılın Nisan ayında gün yüzüne çıkardığı Audio2Face, yapay zekayı kullanarak yüklediğiniz ses dosyalarını analiz ediyor, ardından da konuşmayı program içerisindeki insan yüzüne ve mimiklerine uyarlıyor. Yapay zekanın kullanımına alışmak gün geçtikçe daha fazla fırsatı karşımıza çıkaracak gibi.

Nvidia Audio2Face RTX ekran kartı zorunluluğu ile geliyor

Audio2Face, Nvidia'nın gerçek zamanlı simülasyon programı Omniverse üzerinde çalışıyor. Programın analiz edebildiği dil yelpazesi oldukça geniş ve ortaya çıkan animasyonu kaydırma butonlarıyla istediğiniz şekile getirip ardından export etmeniz (programdan çıkarmanız) mümkün.

Nvidianın yapay zekası bunu gerçekleştirmek için kurduğu "derin nöron ağı" yüz ifadelerini sesler ile gerçek zamanlı olarak eşleştiriyor. Program en az 16 GB RAM ve RTX ekran kartı zorunluluğu ile geliyor. Kullanmak isterseniz, programın sunduğu karakter yüzüne bağımlı olmanız gerekmeyebilir. Programa (uygun formatta) başka bir model yükleyip animasyonları eşleştirerek kullanmak mümkün.

Program henüz beta aşamasında ancak yaygınlaştığında animatörler ve 3D Modelling programı kullananların vazgeçilmezlerinden olabilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nvidia Audio2Face programı ses dosyalarını otomatik olarak yüz mimiklerine çeviriyor
İlginizi Çekebilir