NVIDIA Broadcast yayın uygulaması nedir?

Ersin Kılıç 2.09.2020 - 12:39
NVidia Broadcast yayın uygulaması nedir, ne gibi avantajlara sahip? Bu yazımızda firmanın yayın uygulamasına yakından bakıyoruz.

NVidia Broadcast yayın uygulaması duyuruldu. NVidia'nın GeForce RTX 30 serisi için düzenlediği özel etkinliğe damga vuran duyurularından birisi de canlı yayın uygulaması NVidia Broadcast oldu. Ekran kartının gücünü kullanan ve sahip olduğu özellikler ile ön plana çıkan NVidia Broadcast yayın uygulaması ne gibi avantajlara sahip, gelin birlikte bakalım.

NVidia Broadcast yayın uygulaması ne sunuyor?

NVidia Broadcast adından da anlaşılabileceği firmanın geliştirdiği bir yayın uygulaması. Bu ay içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacak olan uygulama basit bir arayüze ve önemli özelliklere sahip. Sadece NVidia'nın GeForce RTX kartlarında çalışacak olan bu uygulama doğal olarak kartların sahip olduğu önemli özellikleri kullanıyor. Yapay zeka desteği ile birlikte sahip olduğunuz kamera ve mikrofonlar üzerinde aslında tam bir denetim sahibi oluyorsunuz da diyebiliriz.

Öncelikle uygulamanın arayüzüne baktığımızda üç sekmeye ayrıldığını görüyoruz. Mikrofon, hoparlör (kulaklık) ve kamera olarak üç sekmeye ayrılan uygulamada tüm bu donanımlarınızın özelliklerine direk olarak uygulama içerisinde müdahale edebiliyorsunuz. Yani kamera çözünürlüğünü ya da mikrofon seviyesini ayarlama gibi basit işlemleri uygulama üzerinde değiştirmenize izin verilmiş.

Bu konuda daha önemli olan detay ise aslında ince ayarlarda karşımıza çıkıyor. Çünkü RTX destekli kartların gücü ile birlikte yeşil perdeye ihtiyacınız olmadan arka planınızı özelleştirebiliyorsunuz. Bilgisayarınızda yer alan bir görüntüyü arka plan olarak kullanabilir ya da direk yeşil perde kullanıyormuş gibi arka plana tamamen oyun görüntüsünü verebilirsiniz.

Yine otomatik takip özelliği sayesinde kameranıza otomatik olarak zoom yapıyor ve kafa hareketlerinizi takip edebiliyor. Mikrofon tarafında ise ortam seslerini ortadan kaldıran bir özellik devreye giriyor. Yani siz yayındayken arka tarafta bir gürültü olduğunda yapay zeka otomatik olarak bu gürültüyü engellemeye başlıyor da diyebiliriz. Yapay zeka desteği ile birlikte NVidia Broadcast tarafından kullanılacak özellikler şu şekilde;

NVIDIA Broadcast yayın uygulaması nedir?

NVidia Broadcast özellikleri

Ortam sesi engelleyici: Biraz önce de bahsettiğim gibi bu özellik sayesinde yayın sırasında arka plandan gelen ortam sesleri engellenecek. Yani süpürge sesi, köpek havlaması ya da kapı zili çaldığında bu tarz seslerin otomatik engellendiğini göreceksiniz. Bu da bas konuş özellikleri bir nevi devre dışı bırakmış ve oyuncuyu rahatlatmış olacak.

Sanal arka plan: RTX ekran kartlarının gücü ile birlikte kendinize sanal bir arka plan oluşturabileceksiniz. Bilgisayarınızda bulunan bir görseli, videoyu arka plan olarak atmanız mümkün olacak. Yine yeşil perde kullanıyormuşsunuz gibi arka planı tamamen kaldırabileceksiniz. Bu da oyun yayınlarında arka plandaki dağınıklığı toparlamanıza gerek kalmadığı anlamına geliyor. Direk olarak sohbet yayınlarında ise arka planı bulanıklaştırma ve alan derinliği verme gibi bir özelliğe de yer verilmiş. Bu da canlı yayınlar dışında Youtube videoları çeken kullanıcılar için web kameralarını daha değerli, daha doğrusu kullanılabilir hale getirmiş olacak.

NVIDIA Broadcast yayın uygulaması nedir?

Otomatik takip: Bu özellik sayesinde yapay zeka otomatik olarak sizin kaha hareketlerinizi takip edecek. Oyun sırasında ya da konuştuğunuz anlarda sağa sola kaysanız bile sizi kameranın merkezinde tutmuş olacak. Bir nevi arkada bir kameraman varmış gibi sizi merkeze koyacağını da söyleyebiliriz.

Firma yeni yayın yazılımı NVidia Broadcast ile aslında kendi standartını yakalamayı başarmış da diyebiliriz. Muhtemelen bu yazılım amanla daha da gelişecek ve en çok kullanılan uygulamalardan biri olacak. tabi yayınlandığında bu konuda bir test yapıp sizinle paylaşacağız. Bu noktada NVidia'nın diğer yayın platformlarına sırt çevirmediğini de belirtmemiz gerekiyor. Firma yaptığı açıklama ile OBS, Discord, Streamlabs, Twitch Studio ve XSplit gibi uygulamalarla da yakın çalıştıklarını açıkladı.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2020 19:35
Oha artık
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2020 18:27
keşke GTX 1050 Tİ ye de gelse
Kalan Karakter: 300 Gönder
NVIDIA Broadcast yayın uygulaması nedir?
İlginizi Çekebilir