1/3

NVIDIA GTX 950 testte

Alperen Yüksel Altuğ 24.08.2015 - 14:00
NVIDIA'nın yeni ekran kartını inceledik.
Yeni nesil video oyunlarına baktığımız zaman, hızla gelişen teknolojiye paralel olarak ne denli bir hızda geliştiğini görmekteyiz. Bu tür yeni nesil oyunları ise, yüksek ayarlarda deneyim edebilmemiz için firmalar tarafından geliştirilen kendi sınıflarının en iyi donanımlarına sahip olmak zorundayız. Fiyat olarak bir hayli yüksek olan bu donanımlar, her kesimin bütçesine uyması zor bir koşuldur. Bu yüzden donanım firmaları, yeni nesil oyunları normal bir seviyede insanların oynayabilmesi ve gelir kaynağını arttırması için, yeni nesil donanımları da üç sınıfa böler: Üst düzey sınıf, orta düzey sınıf ve giriş sınıf düzeyi olmak üzere.

Donanımlar içerisinde oyun performansına en çok etkisi olan ekran kartları, günümüzde hem performans hem de görsellik açısından bizleri en üst seviyeye taşıyor. Bugün ise ünlü grafik işlemciler ve anakart chipsetleri üreten Santa Clara, Kaliforniya merkezli olan Nvidia'nın, orta düzey ekran kartlarına katılan Nvidia GTX 950 ekran kartı modelini inceliyoruz.

NVIDIA GTX 950 testte
İsterseniz ilk olarak tasarıma göz atalım. Alışveriş çılgınlığını arttıran, insanların ilgisini çeken tasarımlar artık her sektörde göze çarpıyor. Elimizde bulunan Asus GeForce GTX 950 Strix ekran kartına baktığımız zaman, ön bölgesinde iki adet fan görmekteyiz. Her biri yaklaşık olarak 11 cm çapında olan fanların merkez bölgesinde kırmızı ve siyah renkler seçildi. Fanları ayıran kısmında kırmızı ve siyah renkler kullanılarak modellenmesi sonucu, maskot olan baykuşumuzu ekran kartımızda görmekteyiz. Fanların arka kısmında göze çarpan ızgara ise, ısının daha hızlı bir şekilde hareket etmesine olanak sağladığını söyleyebiliriz.