Obama'dan video oyunları konusunda bildiri!

Mert Günhan 17.01.2013 - 11:49
Oyunlar ve şiddet arasında bağlantı var mı?
Dün Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama Hastalık Kontrol ve Engelleme merkezlerini arayarak video oyunları, medya görüntüleri ve şiddet arasındaki bağlantının araştırılmasını istedi. Konu ile ilgili yayınladığı bildiride "askeri tarz" silahların ve yüksek kapasiteli şarjörlerin yasaklanmasını, okullardaki ruh sağlığı servislerinin ve güvenliğin arttırılmasını sunan Obama, şu açıklamayı yaptı;

"Vahşeti ve şiddeti engellemek için yapabileceğimiz şeyler varsa, tek bir yaşamı bile kurtarmak adına bunları yapmak için yükümlülüğümüz var demektir. Elimde olan bütün kaynakları Joe ile birlikte bunu harcayacağım, size şunu söylemeliyim ki, değişim ancak Amerikan halkı isterse gerçekleşebilir"

Görüşlerini Obama'ya sunmadan önce video oyunları endüstrisinin ileri gelen isimleri ile görüşmeler yapan başkan yardımcısı Joe Biden, konuyla ilgili ön yargılarının olmadığını, bunlardan video oyunlarını sorumlu tutmadığını söyledi.

14 Aralık'ta meydana gelen Sandy Hook katliamı olaylarının ertesinde Başkan Obama ve Başkan Yardımcısı Biden bir komisyon hazırlayıp Amerika'da şiddeti nasıl engelleyebileceklerini araştırmaya başlamışlardı. Bu süreç 220 organizasyonla 22 toplantıyı içermişti.

Yıllardır silah kontrolü ile ilgili araştırmalar yapmak isteyen CDC gibi federal bütçe ile çalışan kuruluşlar Amerika'da silah kontrolünü bilinçlendirmek adına kongreden bütçe alamadıkları için bu konuda çalışamamaktaydı. Dün yayınlanan bildiri bunu değiştirecek gibi görünüyor.

Başkan Obama'nın dediğine göre hükümet CDC'ye yeni bir araştırma yapması için 10 milyon dolar gibi bir bütçe çıkartarak video oyunları, medya imgeleri ve şiddet arasındaki bağlantıyı araştırmalarını isteyecek.

"Kongre genç zihinlerin üzerinde şiddet içeren video oyunlarının etkisi konusunda yapılan araştırmalara bütçe desteği verecek" diyen Obama, medya imgeleri derken televizyonlardan mı yoksa sinemadan mı bahsediliyor açıklamadı.

Yeni bir dönem mi geliyor dersiniz?



Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 11:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Obama'dan video oyunları konusunda bildiri!
İlginizi Çekebilir