Obi-Wan dizisinin çekimleri 2021 ilkbaharında başlayacak

Özgür Deveci 14.09.2020 - 12:06
Star Wars hayranlarının merakla beklediği yapımlarından biri olan Obi-Wan dizisi için hazırlıklar tamamlandı.

Star Wars hayranlarının merakla beklediği yapımlarından biri olan Obi-Wan dizisinin çekimleri 2021 ilkbaharında başlayacak. Serinin prequel filmlerinde Obi-Wan karakterine hayat veren Ewan McGregor, Entertainment Tonight'a verdiği röportajda çekimlerin 2021 ilkbaharında başlayacağını doğruladı. McGregor konuyla ilgili "Önümüzdeki yılın ilkbaharında çekimlere başlıyoruz. Bunun için gerçekten heyecanlıyım. Bence harika olacak." ifadelerinde bulundu.

Obi-Wan dizisi hakkında şu an için pek bir detaya sahip değiliz. Ancak Sith'in İntikamı filminden 8 yıl sonrasını konu alacağını biliyoruz. Ayrıca Klon Savaşları dönemine de geri dönüşlerin olacağı söyleniyor. Bir sezondan oluşacağı söylenen dizinin prodüksiyon aşamasında da bazı sorunlar baş gösterdi. Kariyerinde birçok ödül alan İran doğumlu film yönetmeni Hossein Amini, dizinin The Mandalorian'a çok benzediğini söyleyerek projeden ayrılma kararı aldı. Amini'nin yerine İngiliz senarist ve yönetmen Joby Harold getirildi.

Obi-Wan dizisinin çekimleri 2021 ilkbaharında başlayacak

Obi-Wan dizisi için hazırlıklar tamamlandı

Obi-Wan dizisi için hazırlıklar tamamlandı. Ancak yapımla ilgili çok fazla güncelleme paylaşılmıyor. Ancak McGregor'un Entertainment Tonight'a verdiği röportajda dizininin önümüzdeki ilkbahar aylarında çekimlerine başlayacağı duyuruldu. Yayınlanan bu habere göre ön prodüksiyon açısından işlerin iyi gittiğini söyleyebiliriz. McGregor, diziyle ilgili herhangi bir ayrıntıya girmedi. Ancak proje hakkında oldukça heyecanlı olduğunu dile getirdi. Ünlü oyuncu ayrıca Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy'nin dizinin bir sezon olmasıyla ilgili yorumunu da doğruladı.

Aslında dizinin geçtiğimiz Ağustos ayında çekimlere başlaması bekleniyordu. Ancak senaryoda yaşanan bazı sorunlar nedeniyle yapım Ocak 2021'e ertelendi. Buna ek olarak dünyada artan koronavirüs vakaları nedeniyle tekrar bir erteleme haberinin olup olmayacağı ise merak konusu. Zira güncel birçok yapım pandemi nedeniyle sürekli ertelenmek durumunda kalıyor. Son olarak Dune, Wonder Woman 1984 ve Disney cephesinden Mulan filmlerinin vizyon tarihleri ertelenmişti. Konuyla ilgili stüdyo tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak serinin hayranları dizinin çıkış tarihinde bir değişiklik yapılıp yapılmayacağını oldukça merak ediyor. Dizinin 2022 yılında Disney+ platformunda yayınlanması bekleniyor.

Son olarak siz bu dizi hakkında neler düşünüyorsunuz? Kimler Obi-Wan'ı tekrar görmek istiyor? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 23:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.09.2020 07:53
Star Wars: Rebels dizisinde Maul ile Tatooine gezegeninde çölde kapışıyorlardı. Dizinin başında ilk bölümde bu olsa süper olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Obi-Wan dizisinin çekimleri 2021 ilkbaharında başlayacak
İlginizi Çekebilir