Obsidian'da işten çıkartılma günü

Murat Halilbeyoğlu 28.04.2011 - 16:13
Yükselen firma eleman azaltıyor! Peki ama neden?
Obsidian Entertainment bu aralar sıkı çalışıyor. Nitekim son bir yıldır adını sık sık duyduğumuz firma Alpha Protocol, New Vegas ve en son olarak da Dungeon Siege III oyunları ile meşgul oldu ki DS III halen yapım aşamasında.

Elbette bu kadar yoğun bir firmanın da doğal olarak her yönden iyiye gittiğini düşünürsünüz değil mi, ancak maalesef RPG üstadı stüdyolardan birisi olan Obsidian'da işler öyle değil. Son alınan haberlere göre stüdyoda işten çıkartmalar başlamış durumda. Nedeni ise henüz belli değil.

Nitekim stüdyo çalışanlarının son Tweet'leri bunu doğrular nitelikte.

Obsidian'da işten çıkartılma günü
New Vegas üzerinde çalışan tasarımcılardan Akil Hooper'ın tweet'inde "11 yıldır bu işteyim. Bir düzineye yakın dağıtımı yapılmış oyun, tasarımcı, yapımcı. Bir adet iptal edilmiş oyun. 7 işten çıkartma sürecinden sağ salim kurtuldum ancak 8. de yakalandım. Çok da kötü bir kariyer sayılmaz" şeklinde yazarken, tester görevindeki Ashley Betters "Artık Obsidian'da çalışmıyorum. Sanırım bundan sonra tükenmez kalemlere para vermek zorunda kalacağıım" dedi.

Daha birçok eski çalışan da Linkedln'de profillerini güncelleyerek Obsidian'ı geçmiş tecrübeler kategorisine eklediler.

İşten çıkartılanların tam sayısı kesin olmamakla birlikte bu olay Obsidian'ın stabilitesinin de sorgulanmasına neden oldu.
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 02:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
Obsidian'da işten çıkartılma günü
İlginizi Çekebilir