Obsidian'ın duyuracağı oyun Bioshock evreninde mi geçecek?

Korhan ONUK 30.11.2018 - 10:04
Bioshock serisi yeniden mi diriliyor?

Bioshock serisininin son oyunu Bioshock Infinite çıkış yapıp PC ve konsollarımıza konuk olalı beş sene oldu. Bugün uzun süredir haber alamadığımız serinin devam oyununun yapıldığı ile ilgili bir söylenti ortaya çıktı. 

Obsidian Interactive'in duyuracağı oyun Bioshock olabilir

Obsidian Interactive, dün yayımladığı görsellerle birlikte yeni oyunlarını The Game Awards 2018'de duyuracaklarını açıklamışlardı. The Outer Worlds adlı proje için yayımlanan görselleri gören bazı hayranlar, Obsidian'ın yeni oyununun Bioshock evreninde geçebileceğini düşünmeye başladı. 

Obsidian'ın duyuracağı The Outer Worlds projesinin Bioshock olma ihtimali açıkçası oldukça yüksek. Öncelikle bu oyunun dağıtımını yapacak olan firma Take-Two'nun sahip olduğu Private Division olduğunu biliyoruz. Ayrıca Irrational Games kapandıktan sonra, Take-Two'nun seriyi tekrar canlandırmak için bir stüdyo aradığı da biliniyor. Geçmişte Fallout: New Vegas ve Pillars of Eternity oyunlarını yapmış olan Obsidian, Bioshock evrenini tekrardan canlandırmak için en doğru seçim olduğunu söylemek çok da yanlış olmaz. Ayrıca Obsidian'ın yeni sahibinin Microsoft olduğunu düşünürsek, Bioshock gibi bir markanın hem PC, hem Xbox One'a gelecek olması firmanın avantajına olacaktır. 

The Outer Worlds'ün ne olduğunu muhtemelen The Game Awards 2018'e kadar öğrenemeyeceğiz. Ancak yayımlanan görseller ve dolaşan söylentileri düşünürsek, yeni oyunun bir Bioshock spin-off'u olduğunu söyleyebilir miyiz? Siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 07:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2018 23:47
Toprağın altına girmediler abi
Madene falan...
Ya bu oyun denizde güzeldi...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2018 15:21
Bioshock gibi ince detayların olduğu serinin devam oyunu olması çok hoş olur. Seriden istediklerini alamamış olsalarda raflarda kaliteli bir yapım olarak her daim durmasını isterim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2018 22:34
Iki ütopya şehir..Biri okyanusun dibinde..Biri gökyüzünde..

Bu da uzayda Dead Space 2' deki gibi ( Sprawl dı adı sanırım..) bir ütopya projesi olur.

Son derece mantıklı. Bioshock 3. oyun ile birlikte ütopya şehir konseptini çeşitlendirdi.

Mantıklı bir seçim seriye. Iki düşünün yazmadan önce..-_-
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2018 10:34
Oyunun Bioshock evreninde geçeceğini neye göre söylediniz? Internetten baktım bunu söyleyen sadece sizsiniz. Sitelerindeki logo gibi resimlerden mi anladınız? Çoğu site oyunun uzayda geçeceğini ve steampunk olacağını söylüyor. Ama keşke Bioshock ile alakası olsa :)
Abykrin
Abykrin 30.11.2018 12:34
Haberde de belirttim ama genelde hayranların yayımlanan görsellerden çıkardığı bu. İkinci olarak ise firmaların anlaşmaları ile ilgili. Take-Two'nun oyunu devam ettirmek istemesi, bu oyunun dağıtımcı firma olması gibi şeyler. Bunlar tamamen varsayım elbette. Haftaya göreceğiz :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2018 10:24
Rpg bir bioshock
Kalan Karakter: 300 Gönder
Obsidian'ın duyuracağı oyun Bioshock evreninde mi geçecek?
İlginizi Çekebilir