Obsidian'ın programcısı oyunlardaki hatalar hakkında konuştu

Korhan ONUK 26.11.2018 - 15:53
Oyunlarda bu kadar çok hata olmasının sebebi ne?

Fallout 3: New Vegas ve Pillars of Eternity oyunlarının yapımcısı Obsidian Entertainment'ın programcılarından birisi oyunlardaki hatalarla ilgili açıklama yaptı. 

Oyunların hata dolu olarak çıkmasının sebebi yayıncı firmalar.

Obsidian Entertainment'ta programcı olarak çalışan Roby Atadero, California'da bir üniversitede sunum gerçekleştirdi. Oldukça ilginç detaylar paylaşan Atadero, oyunların hata (bug) dolu çıkmasının en büyük sebebinin yayıncı firmalar olduğunu belirtti. Ayrıca ortaya çıkan hataların giderilme önemine de değindi. 

Roby Atadero sunumunda ortaya çıkan hataları A, B ve C şeklinde sıraladıklarını belirtti. Programcı; "A olarak nitelendirilen hatalar, oyunu oynanmaz kılan hataları temsil ediyor. Bunları kesinlikle düzeltmemiz gerekiyor. B olarak nitelendirdiğimiz hatalar çıkış yapıldıktan sonra düzeltebileceklerimizi temsil ediyor. C ise insanları çok fazla rahatsız etmeyecek şeyleri ve görünüş hatalarını kapsıyor. Tabii ki bunların hepsini düzeltmek istiyorsunuz, ancak odaklandığınız nokta tüm A hatalarını ve olabildiğince çok B hatasını düzeltmek oluyor." diyor.

Bu açıklamayı göz önüne aldığımızda neden son zamanlarda çıkan oyunların bu kadar büyük ilk gün yamaları aldığını anlayabiliyoruz. Atadero'nun söylediğine göre, bazı bildirilen hataları düzeltmek başka hatalara da yol açabiliyormuş. Bu hataların tamamını düzeltecek zamanlarının ise asla olmadığından yakınıyor. Sunumun sonunda ise, şimdiye kadar çalıştığı ve çıkış yapan tüm oyunların yüzlerce hata içerdiğini belirtiyor. 

Oyunların ertelenmesini istemeyen firmaları anlamak çok zor değil. Ancak bazı oyunların hatalar nedeniyle oynanamaz halde çıktığı (mesela Fallout 76) şu zamanlarda firmaların biraz daha anlayışlı olmaları gerekiyor. Karşılaştığımız hatalar gerçekten can sıkıcı ve oyundan soğutabiliyor. Siz bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 18:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2018 16:26
"U" biçiminde hatalar var bir de. Yan görevlerde bir kez olsun ortaya çıkmayan. Sadece ubisoft oyunlarının ana görevlerinde belirip %80-90 giderken oyunu oynanmaz kılan. Patch ten sonra save kaybettiren.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 27.11.2018 15:48
Oyunlar neden hatalı çıkıyor anlamış olduk.Ama özenerek yapılan bir oyunun A hatasını pas geçebilirsin.B ye yönelirsin ki C de rahat çözülür.Sadece özenmek lazım.İş burda yapımcı şirkete verilmiş zaman bağlı adamlarıda anlamak lazım özenmek istiyor ama zaman yok.Yayıncı şirketler heöen kar elde etmek istiyor.Bizlerde bozuk oyunu almayıp gömersek üçün beşini alırlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.11.2018 18:15
Çok ama çok içerik olunca bug olma ihtimali artıyor lakin bunların olayı özenmemek. Neden Bughesda ya da Bugsidian diye takma isimleri var diye kimse sorgulamıyor açıkçası ;)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.11.2018 17:35
Benim dikkatimi çeken arkadaşın diğer söyledikleri. Unreal engine ile yeni bir oyun yapılıyor.. Bunun the outer world olma ihtimali? (Leonard Boyarsky ve Tim Cain'in vampire the masquerade bloodlines tadında yetişkinlere yönelik yapılmış bir oyun olmasını bekliyorum.)
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 26.11.2018 16:26
Asıl problem yayıncının bug düzeltme planları ve bug üzerinde çalışacak yeteri kadar tecrübeli kişi atamaması.

Örneğin cod ww2 çıktı, zombies bug içeriyordu. Çok önemli oyunun görevini yapılmaz kılan buglardan bazıları
düzeltilmedi. Yayıncı, yapımcının bug üstünde çalışmasını istemiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Obsidian'ın programcısı oyunlardaki hatalar hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir