Oculus Rift oyunları es geçmiyor

Murat Halilbeyoğlu 4.03.2014 - 11:24
Ortak çıkar herkesin işine gelir
Teknoloji bakımından son zamanlarda en çok ilgi çeken yeniliklerden bir tanesi olan Oculus Rift oyun alanında güçlenmekten de çekinmiyor.

Ortak faydasına katkı sağlayacak projelere sürekli olarak ilgi gösteren firmanın kurucularından Palmer Luckey, CCP firması ile birlikte hazırladıkları EVE Valkyrie gibi hazırlanan oyunlar için şunları söyledi:

"Normal bir oyuna fon sağlamak zaten yeteri kadar riskli bir iş. Size eğlenceli bir oyun yapacaklarına dair iddiada bulunuyorlar, işin içine VR girice bu sefer hem eğlenceli hem de VR'ın başarılı olacağını belirten bir oyun yapacaklarını iddia ediyorlar. Bunların her ikisi de düşük ihitmaller. Elbette VR'ın başarılı olacağına inanıyoruz bu yüzden oyunun eğlenceli olacağına inanıyoruz. Dolayısıyla da içerik adına para harcıyoruz. İnsanlara yardım etmek istiyoruz."

Oculus Rift oyunları es geçmiyor
Firmanın oyunları daha rahat geliştirmek adına cihazı belli bir teknik perspektifte geliştirdiklerini belirten Luckey, Oculus'u Unreal ve Unity desteğine hazır bir şekilde geliştirdiklerini açıkladı. Lakin VR için bir oyun hazırlamak tamamen yeni tasarım bir felsefe istiyor.

"Bunu bir oyun konsoluyla kıyaslarsanız konsollar son şekilleri ile aynı, ki onlar da ondan öncekilerle aynı. Sadece daha iyi gözüküyorlar. Yeni ve ilginç şeyler yapabilecek fırsatınız varsa VR ile her şeyi çok farklı şekilde yapmaya başlamak zorundasınız. Dolayısı ile VR'a oyun yapmak PS4'e ve XBOX1'e oyun yapmaktan çok daha zor olacak."

Fiyat konusuna da değinen Luckey belli bir rakam vermese de VR başlığın neredeyse herkesin alabileceği bir fiyatta olacağını söyledi.

"Pahalı bir donanım satıp onun için tonlarca içerik çıkmasını bekleyemeyiz. Bizler insanların VR almak için harcayacağı maksimum fiyat ne olur diye pazar araştırması yapmıyoruz, sadece firmanın varlığını sürdürebilecek kadar ucuza satmaya çalışıyoruz."
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 12:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oculus Rift oyunları es geçmiyor
İlginizi Çekebilir