Oculus Rift'in oyunları yeni nesil konsolları "cebinden" mi çıkartacak?

Murat Halilbeyoğlu 16.01.2014 - 12:26
Peki ya bizim cebimiz?
2013'ün belki de en büyük teknolojik aşamalarından birisi olan Oculus Rift ciddi anlamda sadece oyun alanında değil pek çok sektörde fark yaratacak bir tasarım olarak düşünülüyor.

Zamanında belki benzer projeler çok denenmiş olsa bile Oculus Rift'in şu ana kadar geldiği nokta içlerinde şüphesiz onu en başarılı durumuna sokuyor.

Lakin her şey onun adına iyi güzelken biz oyuncular için durum aynısı olmayabilir. Nitekim Oculus CEO'su Rift'i kullanmak isteyen oyunculara biraz kötü bir haber verdi.

Oculus CEO'su Brendan Iribe, Oculus Rift VR sistemi için hazırlanan oyunların PC, PS4 ve Xbox One oyunlarından çok daha pahalı olabileceğini itiraf etti.

Oculus Rift'in oyunları yeni nesil konsolları "cebinden" mi çıkartacak?
"VR teknolojisinde nesneler bir anda değer kazanıyorlar. Ölçü, boyut, derinlik gibi şeyler. Ve sanırım bu da geliştiricilere bunları paraya çevirme imkanı sağlayacak."

"Elbette fiyat konusu geliştiricilere bağlı. Bazıları casual, basit oyunlar yapacak. Daha büyük işler yapacak olan bağımsız geliştiriciler olacak ve bir de cidden büyük projelere imza atacak dev ekipler olacak. Nitekim daha önceden gördüğüm bir kaç projeyi düşünürsek, sanal gerçeklik tecrübesini o şekilde yaşamak için onlara yığınla para vermekten çekinmem açıkçası."

Projenin Geliştirme Yöneticisi Aaron Davies de teknolojiyi aynı derecede beğenirken yazılım fiyatlarının artma potansiyeli konusuna da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

"VR temel olarak farklı bir tecrübe. Bu yeni nesil bilişimin büyük bir adımı. Bu pek çok şeyi değiştirecek bir durum. Para konusunda ise daha iyisi için daha çok öde mantığı artık eski bir yöntem. Elbette bu peşin ödeme sistemi gelmeli demek değil. Nasıl parasallaşacağını bekleyip göreceğiz. Eğer birilerinin tutkuyla beklediği bir içerik veya tecrübe yaratırsanız o zaman onlara bir yaşam stili yaratmış oluyorsunuz. Dolayısı ile onlar da bunun için para ödemeye razı oluyorlar. O yüzden geliştiriciler oyun başına 50, 60 dolar isteyeceklerse sağlam bir şeyler geliştirseler iyi ederler." 
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 15:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oculus Rift'in oyunları yeni nesil konsolları "cebinden" mi çıkartacak?
İlginizi Çekebilir