Öğrenciler için GeForce Ekran Kartı içeren en iyi Monster Laptoplar

Merlinin Kazanı 19.10.2020 - 17:51
Uzun bir aranın ardından okula dönüş sürecinde hem işimize yarayacak hem de derslerin stresini biraz da olsa azaltacak oyuncu bilgisayarlarına bakıyoruz.

Uzun bir aranın ardından okul dönemi tekrar başladı. Okula dönen milyonlarca öğrenciyi hem yüz yüze hem de online eğitim süreci bekliyor. Tabi bu süreçte hem işimize yarayacak hem de derslerin stresini biraz da olsa azaltarak, motivasyonumuzu sağlayacak ürünlerin başında ise oyuncu bilgisayarları gelmekte. 

Biz de bu rehberimizde NVidia teknolojileri ile güçlendirilmiş bazı Monster modellerini bir araya getirmek istedik. Seçtiğimiz bu modeller hem rahatlıkla oyun oynayabileceğiniz hem de derslerinizde size yardımcı olacak ürünlerden oluşuyor. Ama bu ürünlere geçmeden önce özellikle AAA oyunlarda ön plana çıkan ve oldukça önem teşkil eden bazı NVidia teknolojilerinden de bahsetmemiz gerek. Bu teknolojilerin başında ise RTX (Işın izleme), DLSS ve öğrenciler için oldukça önemli olduğunu düşündüğümüz RTX Studio özellikleri geliyor.

Ray Tracing Nedir?

Ray Tracing teknolojisi için kısaca bir özet yapmamız gerekirse oyunlardaki ışıklandırmanın çok daha iyi ve gerçek zamanlı olmasını sağlayan bir teknoloji diyebiliz. Bu teknoloji oluşturulan ışığın kaynağına bağlı olarak düştüğü noktayı ve buradan oluşacak yansımaları dinamik bir şekilde oluşturuyor. Bu da doğal olarak oyunların daha iyi gözükmesini ve daha iyi ışıklandırmalara sahip olmasını sağlıyor. 

Işın İzleme teknolojinisinin arka planda çok büyük bir işlem barındırdığını da söylememiz gerek. Basitçe örneklemek gerekirse, artık oyunlarda ışığın kaynağı belirleniyor ve bu kaynağın nasıl hareket edeceği vurgulanıyor. Geriye kalan işlemleri ve yansımaları ise Işın İzleme (RTX) teknolojisinin dinamik bir şekilde yaptığını söyleyebiliriz. Yani bir oyunda kapalı bir mekanda olduğunuzu düşünün ve burada küçük bir aralıktan içeriye ışık geliyor diyelim. RTX teknolojisinden önce bu ışığın geliş yönü, yansıdığı duvarlar piksel şeklinde tasarlanıyor ve tek tek hesaplanıyordu. Buna rağmen donuk ve gerçeği yansıtmayan sahneler ile karşılaşıyorduk. Işın İzleme sistemi ise o yarıktan süzülen ışığı hesapladığı gibi, ışığın vurduğu, yani yansıdığı duvarları da dinamik bir şekilde ele almış oluyor. Kısacası Işın İzleme teknolojisi, teknik detayların yanı sıra daha doğal ve gerçekçi oyunları da karşımıza çıkarıyor.

NVidia RTX Studio nedir?

NVidia RTX Studio aslında günlük hayatta kullandığımız birçok programın işleyiş prensibini kolaylaştıran bir yöntem sunuyor. NVidia'nın uzun süredir sürücüleri ile birlikte sunduğu bu özellik RTX laptoplarda önemli programların işleyişini kolaylaştırıyor. Adobe Premier, Adobe Photoshop ve Autodesk gibi uygulamalar başta olmak üzere Belender, Cinema 4D, Vegas Pro, Octane Render ve Autodesk RV gibi uygulamalara da destek sağlıyor.

Hem program işlemleri hem de dönüştürme aşamasında önemli avantajlar sağlayan RTX Studio sürücüleri fotoğrafçılık, animasyon, grafik tasarım, mimarlık ve yayın platformları gibi konular üzerine çalışan kullanıcılara önemli kolaylıklar sağlamış oluyor.

DLSS Nedir? 

Derin Öğrenme Süper Örnekleme (Deep Learning Super Sampling ) olarak ifade edebileceğimiz DLSS teknolojisi, NVidia'nın yeni DLSS 2.0 teknolojisi ile birlikte birkaç adım daha yukarı çıktı. Adından da anlaşılabileceği gibi yapay zekanın devreye girmesi ile ekran kartınıza güç binmesini engelleyen bu teknoloji, özellikle köşe yumuşatma ve uzak detaylarda çok daha iyi bir performans sağlıyor. 

Eskiden Anti-Alising gibi terimler ile ekran kartına yük bindirilirken FPS düşüleriyle de karşılaşıyorduk. Artık DLSS teknolojisi sayesinde oyun motoru oyunu ekran çözünürlüğünden daha düşük bir çözünürlükte hesaplarken, NVIDIA’nın geliştirmiş olduğu yapay zekâ algoritması eksik piksel bilgisini doldurarak oyunu yine de aynı şekilde görmenizi sağlıyor. Bu sayede hiçbir görüntü kaybı yaşamadan FPS seviyesinde gözle görülür bir artış sağlanıyor. Yapay zeka algoritması 16K çözünürlükteki ekran görüntüleri ile eğitilen ve bu sayede çoğu zaman doğal görüntüden bile daha detaylı ve keskin bir sonuç ortaya koyabilen DLSS 2.0 şu anda Remedy imzasını taşıyan Control, Kojima imzalı Death Stranding, Deliver Us the Moon, Wolfenstein: Youngblood, F1 2020, Marvel’s Avengers ve MechWarrior 5: Mercenaries gibi oyunlarda bulunuyor. Tıpkı RTX teknolojisinde olduğu gibi DLSS 2.0 destekli oyunlarda da önümüzdeki aylarda çok büyük bir artış sağlanacak.

Abra A5 V15.8 15.6"

Öğrenciler için GeForce Ekran Kartı içeren en iyi Monster Laptoplar

NVidia teknolojilerini kısaca anlattıktan sonra bu teknolojileri içerisinde barındıran ilk modelimizden başlayalım. İçerisinde 10.nesil Intel işlemci ve NVidia GeForce® GTX 1650 Ti modeli bulunduran Abra A5 V15.8 15.6" hem oyunlarda hem de günlük kullanımda iyi bir performans alabileceğiniz modellerin başında geliyor. 

15.6"'lik ekranı ile birlikte medya ve RTX Studio desteğine sahip olan uygulamalarda da rahatlıkla kullanabileceğiniz bu modelde video işleme, grafik programlarını kullanım ve 3D modelleme gibi performans gerektiren programlarda iyi bir performans alabilirsiniz. Ayrıca bu modelde THX ses sistemi de bulunmakta. Böylelikle video programlarında ekstra bir donanıma ihtiyaç duymadan temiz ve net bir ses almanız mümkün kılınmış. Ekranına 120Hz yenileme hızına sahip olan Abra A5 V15.8 15.6" modeli 2.1 KG ağırlığıyla da taşınabilirlik konusunda avantaj sağlıyor.

Teknik Özellikler

4GB GDDR6 GeForce GTX1650 Ti
Intel i7-10750H-2,60GHz Turbo Boost ile 5,0GHz
15,6" FHD 1920x1080 120Hz IPS Mat LED Ekran
8GB (1x8GB) DDR4 2933MHz
250GB WD BLUE SN550 M.2 SSD
FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır)
3 Adet Disk Desteği (2x M.2 SSD + 1x 2.5" Disk)
RGB Tek Bölge Aydınlatmalı Klavye
25.8mm Kalınlık
2.1Kg Ağırlık
Monster Sırt Çantası Hediye

Tulpar T7 V20.2 17,3"

Öğrenciler için GeForce Ekran Kartı içeren en iyi Monster Laptoplar

Tulpar T7 V20.2 17,3" modelinin en önemli özelliklerinin başında Işın izleme desteğine sahip olan NVidia GeForce RTX 2060 modelini barındıraması. Yakın dönemde çıkacak Cyberpunk 2077, Watch Dogs Legion, Call of Duty Black Ops Cold War gibi oyunlarda RTX desteği sayesinde çok daha iyi görseller ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca RTX desteğinin ilerleyen dönemlerde birçok oyuna daha geleceğini belirtmemiz gerekiyor.

RTX desteği ile birlikte biraz önce anlatmış olduğumuz DLSS 2.0 özelliklerini de unutmayalım. Bu özellik sayesinde Işın İzleme gibi bir teknolojiden yararlanırken daha detaylı ve performanslı bir oyun deneyimi de sizi bekliyor demek. İçerisinde 10. nesil Intel işlemci ve THX ses sistemi gibi özelliklere de sahip olan bu modelin aynı zamanda performans gerektirecek olan programlar için de ideal olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler

6GB GDDR6 GeForceRTX 2060 192-Bit Refresh (2020 Sürümü)
Intel i7-10750H-2,60GHz Turbo Boost ile 5,0GHz
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
16GB (2x8GB) DDR4 2933MHz
256GB SAMSUNG PM981 M.2 SSD
FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır)
3 Adet Disk Desteği (2x M.2 SSD + 1x 2.5" Disk)
RGB Tek Bölge Aydınlatmalı Klavye
30mm Kalınlık
2.5Kg Ağırlık
Monster Sırt Çantası Hediye

Tulpar T7 V21.2.1 17,3"

Öğrenciler için GeForce Ekran Kartı içeren en iyi Monster Laptoplar

Tulpar T7 V21.2.1 modeli 10.nesil Intel işlemcinin yanı sıra içerisinde NVidia GeForce RTX 2070 gibi güçlü bir ekran kartını da barındırıyor. Bu da biraz önce de saydığımız Cyberpunk 2077, Watch Dogs Legion ve Call of Duty Black Ops Cold War gibi Işın İzleme teknolojisini barındıran oyunlarda üst düzey bir performans anlamına geliyor. Bir önceki nesil ekran kartlarına göre 6 kat daha hızlı bir performans sağlayan NVidia GeForce RTX 2070 modeli aynı zamanda 3D modelleme, After Effects ya da Cinema 4D gibi yüksek performans gerektiren programlarda da işleme sürelerini düşürecek özelliklere sahip.

144 Hz ekran teknolojisi ve THX ses sistemi bulunan bu model aynı zamanda kullanılan sıvı metal termal macun sistemi sayesinde soğutma anlamında da tercih edeceğiniz bir performansa sahip. 

Teknik Özellikler

8GB GDDR6 Nvidia RTX2070 256-Bit Refresh (2020 Sürümü)
Intel i7-10875H-2,30GHz Turbo Boost ile 5,1GHz
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
16GB (2x8GB) DDR4 2933MHz
500GB M.2 SSD
Windows 10 Home SL
2 Adet Disk Desteği (2x M.2 SSD)
RGB 4 Bölge Aydınlatmalı Klavye
18.9mm Kalınlık
2.1Kg Ağırlık
Monster Sırt Çantası Hediye

Semruk S7 V7.1 17,3" 

Öğrenciler için GeForce Ekran Kartı içeren en iyi Monster Laptoplar

Semruk S7 V7.1 modelinde aslında ön plana çıkan birçok önemli özellik bulunuyor. Öncelikle masa üstü modellerde de kullanılan 10.nesil Intel işlemci bulunan bu modelde 8GB GDDR6 Nvidia RTX2070 SUPER 256 Bit ekran kartı yer alıyor. Bu sayede Işın İzleme teknolojisini destekleyen oyunlar da dahil olmak üzere piyasadaki tüm büyük bütçeli oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Yine DLSS 2.0 desteği ile birlikte belirttiğimiz tüm bu oyunlardan daha iyi bir FPS oranı almanız da sağlanıyor.

Sound Blaster Atlas ile 3D ses teknolojisi, dahili 2 hoparlör ve dahili 1 subwoofer ile yüksek kalitede ses deneyimi sunan bu modelin ekranı ise tam 240 Hz yenileme özelliğine sahip. Bu da AAA olarak adlandırdığımız oyunlarda çok daha akıcı bir deneyimin yanı sıra eSpor odaklı oyunlarda da üst düzey bir performans sunuyor demek. Tabi oyunların yanı sıra bu ekran yineleme hızının da getirdiği avantaj ile birlikte render almak, 3d modelleme ve performans gerektirecek diğer işlemler için de fazlasıyla tercih edilecek bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler

8GB GDDR6 Nvidia RTX2070 SUPER 256 Bit
Intel i7-10700K-3,80GHz Turbo Boost ile 5,1GHz
17,3" FHD 1920x1080 240Hz Mat LED Ekran
32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
500GB M.2 SSD
Windows 10 Pro
4 Adet Disk Desteği (4x M.2 SSD)
RGB Klavye
43.5mm Kalınlık
3.8Kg Ağırlık
Monster Gaming Sırt Çantası Hediye

Semruk S7 V7.2 17,3"

Öğrenciler için GeForce Ekran Kartı içeren en iyi Monster Laptoplar

Listenin sonuna tabi ki bu listenin en canavar oyuncu bilgisayarını bıraktık. Semruk S7 V7.2 modeli hem donanım anlamında hem de sahip olduğu özellikler ile birlikte üst düzey performans isteyen oyuncuları bekliyor. İçerisinde masa üstü bilgisayarlarda da kullanılan ve Turbo performansta 5.1 Ghz hızına kadar ulaşabilen Intel i7-10700K 3.80GHz işlemcisini bulunduran bu modelde ekran kartı tarafında ise 8GB GDDR6 Nvidia RTX2080 SUPER 256 Bit gibi güçlü bir seçim görüyoruz. 

Bu da günlük işlemler ve 3D modelleme ya da video işleme gibi yüksek performans isteyen programlarda da alabileceğiniz en iyi performans anlamına geliyor. Tabi bu ekran kartı ile birlikte RTX desteğine sahip olan oyunlar dışında büyük bütçeli yapımlarda da yüksek FPS değerlerine ulaşacağınız anlamına da geliyor. Sound Blaster Atlas ile 3D ses teknolojisi, dahili 2 hoparlör ve dahili 1 subwoofer ile yüksek kalite bir ses performansına da sahip olan Semruk S7 V7.2 17,3" aynı zamanda 240 Hz ekranıyla da alabileceğiniz en üst düzey deneyimi vaat ediyor diyebiliriz.

Teknik Özellikler

8GB GDDR6 Nvidia RTX2070 SUPER 256 Bit
Intel i7-10700K-3,80GHz Turbo Boost ile 5,1GHz
17,3" FHD 1920x1080 240Hz Mat LED Ekran
32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
500GB M.2 SSD
Windows 10 Pro
4 Adet Disk Desteği (4x M.2 SSD)
RGB Klavye
43.5mm Kalınlık
3.8Kg Ağırlık
Monster Gaming Sırt Çantası Hediye

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 06:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2020 15:52
Öğrenciler için güzel sistemler de parasını verecek babalar analar için ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2020 12:45
Bu şartlarda yaşayacağına git norveç te elma ağacı ol daha iyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.10.2020 12:44
Yazık... Okumak para, istihdam edilmek ; bir şans...mutlu olmak için çabalamak bir ömür..Peki ya sonuç?
Kalan Karakter: 300 Gönder
commodore 64
commodore 64 21.10.2020 04:58
Amd masaüstünde güzel rekabet yapsa da hala mobil piyasasında intel ve nvidia ile rekabet edemiyor, ileride rekabet olursa laptop fiyatları daha da düşecek. Güçlü piller ve düşük nanolar laptopları gelecekte oyun piyasasına daha da sokacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.10.2020 22:27
Tam yazıyordum ki baktım aklın yolu bir herkes aynı şeyi yazmış. Özel okul öğrencileri için herhalde bunlar. Hani ben 33 yaşında kendi işimin sahibiyim, 8 senelik laptop kullanıyorum ancak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Öğrenciler için GeForce Ekran Kartı içeren en iyi Monster Laptoplar
İlginizi Çekebilir