Omix X300 ve X500 modelleri Türkiye'de satışa çıktı

Ersin Kılıç 28.12.2021 - 11:08
Türkiye pazarına yeni giriş yapan Omix markası, fiyat performansa odaklanan X300 ve X500 modellerini ülkemizde satışa sundu.

Omix markası geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye pazarına girdiğini açıklamıştı. Firmanın fiyat performans odaklı iki modeli Omix X300 ve X500 modellerinin Türkiye'de satışa çıktığı da açıklandı. Konu ile ilgili yapılan açıklamalar ve detaylar şu şekilde;

Omix X300 ve X500 modelleri Türkiye'de satışa çıktı

OMIX, Türkiye’de ürettiği akıllı telefon modelleri ile son dönemin en çok konuşulan markalarından biri oldu. Yeni ekosistem ürünlerini Türkiye’de satışa sunmaya başlayan OMIX, ilk etapta iki yeni akıllı telefon modeli olan X300 ve X500’ü Türk tüketicisinin beğenisine sundu. 

Omix X300 ve X500 modelleri Türkiye'de satışa çıktı

Uzak Asya’nın teknoloji geliştirme konusundaki bilgi ve birikimini, yerli üretim gücüyle birleştiren OMIX, orta-üst segment özelliklere sahip cep telefonlarını, giriş-orta segment fiyat etiketiyle satmaya başladı. Yüksek kaliteli malzemeden üretilen telefonlar, görünüm ve tutuş zevki açısından da pahalı rakiplerine meydan okuyor. X300 ve X500 model telefonlar farklı ihtiyaçlara sahip kullanıcılar için donanım ve yazılım özellikleriyle uçtan uca çözüm sunuyor. X500 modeli kutusundan çıkan kablosuz kulaklıkla da rakip tanımıyor. 

Yapay zeka destekli dörtlü kamera kurulumu

Çoğu kullanıcının telefon değerlendirme kriterlerinde ilk sıralarda bulunan kamera, X300 ve X500’ün de iddialı yanlarından birini oluşturuyor. OMIX’in Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisinde üretilen cihazlardaki kameralar, güçlü donanımına ek olarak yapay zeka desteğiyle tüm ışık ortamlarında net ve parlak fotoğraflar sunuyor. 

X500’ün arka bölümündeki 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamera, 108 megapiksel AI Modu ile çekimlerde fark yaratıyor. X300’ün ana kamerası ise 16 megapiksel çözünürlük ve 96MP AI Modu sunuyor. Ana kameralara ek olarak konulan 115 derece ultra geniş açı lens sayesinde fotoğraf ve video çekimlerinde daha kaliteli sonuçlar elde etmek mümkün. Telefonların yüksek çözünürlüklü selfie kameraları arka kameraları aratmıyor. X300 ve X500 ön kameraları, 1080p Full HD video kaydı yapabiliyorlar. 

Telefonlardaki Yazılımsal Görüntü Sabitleyici (EIS) ise kullanıcısına net çekimler konusunda yardımcı oluyor. Yapay zeka destekli sahne algılama özelliğiyle birlikte gece, pro, HDR, portre, GIF ve panorama çekim gibi modlarıyla kullanıcıya daha fazla olanak sunuyor. OMIX’in telefon kameralarındaki özellikler arasında yer alan Güzellik Modu da etkileyici sonuçlar vermesi sayesinde dikkat çekiyor. 

Omix X300 ve X500 modelleri Türkiye'de satışa çıktı

İş ve eğlence amaçlı performans taleplerini karşılıyor

Her kullanıcı için artık performansın önemi artmış durumda. OMIX telefonlarda yer alan 8 çekirdekli Mediatek Helio G80 işlemci, gücünü HyperEngine Game Teknolojisi’ne sahip 12nm fabrikasyon sürecinden alıyor. Yüksek kapasiteli 5.000 mAh pili uzun kullanım süreleri sunuyor. 

Performansta pay sahibi olan bir başka unsur olan bellek konusunda da X500, 4 GB ve 6 GB RAM seçenekleriyle ihtiyaçları karşılıyor. Android 11 tabanlı OMIX UI ise kullanıcıya konfor ve beceri konusunda önemli imkanlar sunuyor. OMIX tarafından tasarlanan bu özel kullanıcı arayüzü, daha fazla kişiselleştirme isteyenler için birebir!  Çift SIM kart desteğiyle gelen telefonlar, daha fazla güvenlik için parmak izi ve yüz tanıma özelliklerini taşıyor. 

Kullanıcıların güvenlik konusundaki hassasiyetlerini de dikkate alan OMIX, bu telefonlara eklediği özelliklerle de fark yaratıyor. OMIX UI ile sunulan Çocuk Modu, kullanım konusunda sınırlamaların yanı sıra, örneğin “sadece kablosuz ağı kullansın” gibi ince ayarlarıyla da tüketicinin gözüne girmeye aday. Telefonda bulunan Kamera Engelleme ve Mikrofonu Kapatma özellikleri de oldukça ilgi çekici. Hızlı ayarlardan tek dokunuşla telefon kamerasını ve mikrofonunu devre dışı bırakmak mümkün oluyor. 

Çok şık ve elegant bir görünüme sahip

Mavi, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle gelen OMIX telefonlar, 199 gram ağırlığa sahip. Kullanılan tüm malzemelerde kaliteyi ön planda tutan şirket, kullanıcıya üst sınıf bir görünüm de sunuyor. Telefonun 6,67 inç büyüklüğündeki IPS LTPS teknolojili FHD+ ekranı 2400x1080 piksel çözünürlüğe sahip. 394PPI piksel yoğunluğu, 60 Hz ekran yenileme hızı, 20:9 ekran oranı, 16,7 milyon renk sayısı ve yüzde 91,4’lük ekran/gövde oranı gibi özellikleriyle yeni OMIX telefonlar göz dolduruyor. 

Telefonun arka bölümünde, kamera kurulumunun hemen altında parmak izi okuyucu yer alıyor. Sağ yanında ses açma kapama ile güç düğmesi yer alırken, sürekli yetenekleri geliştirilen Google Asistan için telefonun sol bölümünde özel bir tuş bulunuyor.  

Fiyat ve bulunabilirlik

  • OMIX X500 modeli 3.399 TL; X300 modeli ise 2.999 TL fiyatla tüketicilerin beğenisine sunuldu. 
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 08:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Omix X300 ve X500 modelleri Türkiye'de satışa çıktı
İlginizi Çekebilir