Hadi başlayalım
Haritayı seçip, takımımız ve envanterimiz hakkında kısa bilgileri gözden geçirdikten sonra, kendimizi devasa bir arazide buluyoruz. Gitmemiz gereken noktalar, bir simgeyle bize gösteriliyor. Aslında tepelerin ardında tüten bir duman görüyorsak, belli ki işler ters gidiyor ve ilgilenmemiz gereken nokta da orası. Yer aldığımız harita devasa olunca, hareket alanımız da olabildiğince geniş oluyor. Bu nedenle gitmemiz gereken yerlere daha hızlı varmak için bir araca binebiliyor veya Shift tuşuna basarak hızlı koşabiliyoruz. Fakat bu koşu zamanı, gerçek kapasiteyi göze alınca sanki biraz fazla olmuş. Onca silah, zırh ve ekipman taşıyan bir askerin bu kadar hızlı koşabilmesi çok zor. Oyun, henüz geliştirilme aşamasında olduğu için ufak tefek dengelemeler yapılacaktır.
"Dragon Rising'in animasyonları başarılı. Sürünme, bir engelin üzerinden atlama veya silahlarımızda mermi doldururkenki görüntüler çok hoş." Düşmanlarımızın hangi bölgede olduğunu öğrenebiliyoruz, ama tam olarak nerede olduklarını ilk etapta bilmiyoruz. Bu nedenle dikkatli hareket etmeliyiz, çünkü tek bir atışta bile ölebiliyoruz. Genellikle düşman mevzilerini tespit edebilmek için nerden ateş edildiğini en kısa sürede anlamalı ve ona göre adamlarımızı konumlandırmalıyız. İstediğimiz yerden saldırabilme olanağına sahip olduğumuza göre, belirleyeceğimiz taktiklerle de her defasında farklı çatışma sahneleriyle karşılaşabiliyoruz. Rakiplerimiz, pek yer değiştirmiyor. Onun yerine kontrollü bir şekilde ateş ediyor ve genellikle de isabet ettiriyorlar.
Yanımızda üç askerimiz var ve hepsi bizim emrimiz altında. Q tuşuna basarak ister saldırmalarını, istersek de koruma ateşi açmalarını isteyebiliyoruz. Eğer bir adamımız yaralandıysa sağlık görevlisini ona yönlendirebiliyor, eğer biz yaralandıysak da bize müdahale etmesini isteyebiliyoruz. Yapımda yer alan sağlık sistemi çok güzel. Nerenizden yaralandığınız ekranda belirtiliyor. Eğer kısa süre içerisinde sağlık görevlisini çağırıp yardım etmesini istemezseniz, ekran kararmaya başlıyor ve en sonunda ölüyorsunuz.
Genellikle düşmanların yer aldığı bölgelerde silah ve cephane sandıkları bulabiliyor, ayrıca öldürdüğümüz adamların üstünden E tuşuna basarak silah ve malzemeler alabiliyoruz. Oyun, aynı anda iki büyük, bir de küçük silah taşımamıza imkân tanıyor. Tüfeklerin atış modlarını da değiştirebiliyoruz. Tek atış veya çoklu mermi atışı gibi.
"Yanımızda üç askerimiz var ve hepsi bizim emrimiz altında. Q tuşuna basarak ister saldırmalarını, istersek de koruma ateşi açmalarını isteyebiliyoruz." Dragon Rising'in animasyonları başarılı. Sürünme, bir engelin üzerinden atlama veya silahlarımızda mermi doldururkenki görüntüler çok hoş. Yapım, EGO isimli grafik motoruyla geliştirilmiş. Kaplamalar ve tasarımlardaki detaysızlıklar göze çok batıyor. Bir adam öldürdüğünüzde iç içe geçebiliyor, yok olabiliyor ve yok olduktan sonra tekrar geri gelebiliyor. Patlama ve fizik efektleri namına neredeyse hiçbir şey yok diyebiliriz. Far Cry 2 ve Crysis'te görüp de memnun kaldığımız "Yapraklar arasından sızan ışık efektleri" de Dragon Rising'de yer almıyor. Tabii ki büyük bir parantez açarak yine belirtmeliyiz ki, henüz tamamlanmamış bir oyun üzerine konuşuyoruz. Son aşamaya gelininceye kadar birçok hata üzerinde çalışmalar yapılıp düzeltilecektir. Ana menüde çalan müzik ve oyun esnasındaki sesler iyi olmuş. Sınıfının nadir örneklerinden olan Operation Flashpoint 2: Dragon Rising, Ekim'de raflarda olacak.
Yorumlar (6)
adamlar sinek kadar hiç bişey görühnmüyo bu oyuna vakit harcamaya değmez
bırakın şu CoD kelimesini artık oyun farklı bir oyun siz hala CoD da Cod tutturmuşsunuz bi Cod ya sabır
çok kötü beğenmedim
oyunun patlama efekleri ve fizikleri bir farcry gibi yada crysis gibi olmasını beklemememk lazım.çünkü gerçek hayatta patlamalar aynı opf:dr deki gibi ki böyle olması oyunun artısı. cod serileri müthiş aksiyon dolu ve vuruş zevki veren shooter oyundur.ama opf:dr zevk vermekten ziyade gerçek hayattaki çatışma stratejisini ve taktiklerini ele alır.(gerçek çatışmalar hiçbir zaman cod gibi olmamıştır.)ama gerçekten arma 2 ile opf:dr çatışma atmosferini gerçek yaşatıyor.
OFP yi kodlayanlar Bohemia Interactive di (ki şu an da askeri eğitim simulasyonu VBS2 yi Amerikan Ordusuna kitleyebildi :) ). Satan Codemastersdı.Şimdi yapan da satan da Codemasters bir düşünmek lazım o ilk oyunun havasını verebilecekler mi.Tahminimce Güzel bir Askeri FPS olur ama Bir Operation FlashPoint olmaz. COD ile karşılaştıran arkadaşlar valla İkisinin de güzel oyun olmaktan başka ortak bir yönü yok :)
cod ne alaka? operation flashpoint bambaşka bir tür, bilip bilmeden konuşuyorlar :D