Oppo Band Sport inceleme

Ersin Kılıç 7.08.2021 - 16:07
Oppo Band Sport inceleme içeriğimizde akıllı telefonlar kadar giyilebilir teknolojilere de odaklanan firmanın akıllı bilekliğine göz atıyoruz.

Oppo son dönemde akıllı telefon modellerinin yanı sıra farklı aksesuarlara da yönelmeye başlayan ve bu konuda kendi çizgisini yakalayan bir firma olmaya başladı. Uzun bir süredir kulaklık modelleri ile karşımıza çıkan firmanın inceleme için gelen son ürünü ise Oppo Band Sport isimli akıllı bilekliği oldu. Şimdi gelin bu içeriğimizde Oppo akıllı bilekliğinin genel özelliklerine birlikte göz atalım.

Oppo Band Sport inceleme - Tasarım

Öncelikle her zaman olduğu gibi tasarımdan başlayalım çünkü bu sefer karşımızda tamamen dokunmatik ekran kontrolü sunan bir akıllı bileklik bulunuyor. Evet Oppo Band Sport modelinde herhangi bir fiziksel tuşa yer verilmemiş. Genelde sağ tarafta bir tuş görmeye alışkın olduğumuz modellere nazaran bu sefer tüm işleyişin dokunmatik ekrana bırakıldığını görüyoruz.

Oppo Band Sport inceleme

Tamamen dokunmatik olan ve Amoled ekran teknolojisini kullanan bu ekran 1.1 inç büyüklüğünde. Arayüze de bağlı olarak canlı ve parlak bir ekrana sahip. Bu parlaklık seviyesini yaralardan dilediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. %10 ve %100 arası ayarlayabildiğiniz gibi tabi ki klasik olarak otomatik aydınlatma gibi seçeneklere de yer verilmiş. Ekranın alt tarafında Oppo logosuna yer kullandığım iki haftalık süreç boyunca herhangi bir aksama ya da dokunmatik problemi ile karşılaşmadım. 

Oppo Band Sport modelinde plastik bir kayış bulunuyor. Kayışın düğme kısmını diğerinden geçirdikten sonra deliğine oturtarak bileğinize göre ayarlıyorsunuz. Burada birçok deliğe yer verilmiş, hatta o kadar çok ki neredeyse çocukların bile takabileceğini söyleyebilirim.

Arayüz ve özellikler

Oppo Band Sport inceleme

Öncelikle telefon bağlantısını bluetooth sayesinde yapıyor olsanız da bilekliğe tam olarak hakim olmak için HeyTap Health isimli uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Bu uygulama içerisinde egzersiz istatistiklerini, alarm, uygulamalar, ipuçları ve bileklik ayarlarına ulaşabiliyorsunuz. Tabi aynı zamanda bileklik arayüzlerini değiştirme ve yeni arayüzler ekleme gibi seçeneklere de yer verilmiş. 

Sadece dokunmatik bir ekran kullandığımız bileklik arayüzüne geldiğimizde ise sağa ve sola kaydırarak saat arayüzünü değiştirebildiğimizi görüyoruz. Saatinizdeki bildirimleri direkt olarak ekrana yansıtan bileklik ekranını aşağı doğru sürüklediğinizde sırasıyla bildirimler, ayarlar, araçlar, hava durumu, nefes kontrolü, uyku takibi, kandaki oksijen oranı, kalp atış hızı, egzersizler ve günlük aktiviteler menülerine ulaşabiliyorsunuz. Ekranı aşağıdan kaydırdığınızda da aynı menüye tersten ulaşabiliyorsunuz. Bir menü içerisindeyken sağa sürükleme ise geri tuşu görevi üstleniyor.

Evet, Oppo Band Sport egzersiz uygulamaları, nabız hızı ve uyku takibi gibi standart özelliklerin yanı sıra kandaki oksijen oranını ölçme gibi özelliklere de sahip. Yine aynı şekilde nefes kontrolü gibi akıllı bilekliklerde yeni yeni görmeye başladığımız özellikler de es geçilmemiş.

Oppo Band Sport inceleme

Donanım ve batarya performansı

Akıllı bileklik içerisinde Apollo 3 isimli bir işlemci kullanılmış. İşlemci ile birlikte 512kb bellek ve 16 mb depolama birimi bulunuyor. Arayz ve uygulama kullanımında herhangi bir aksaklık ya da donma problemi ile karşılaşmadım. Saydığım tüm bu uygulamalar gayet stabil bir şekilde çalışıyorlar. Tabi bu konuda test edemesek de bilekliğin 50 metreye kadar basınca dayanıklı olduğu da belirtilmiş. Tabi tüm saat ve akıllı bileklik ürünlerinde olduğu gibi tuzlu su, yani deniz kullanımı önerilmiyor.

Batarya tarafına baktığımızda ise 100 mAh'lik bir bataryaya yer verildiğini görüyoruz. Yoğun bir kullanımda bile yaklaşık iki haftaya kadar bataryası gidebiliyor. En azından ben kullandığım bu süre boyunca sürekli test ettiğim için çok sık kullandığımı ve ona rağmen sadece bir kez şarj ettiğimi de söyleyebilirim. Yani batarya performansı gayet iyi bir sonuç veriyor diyebilirim.

Bu kadar özelliği içerisinde barındıran bir akıllı bilekliğin bataryasının da uzun gitmesini herkes ister. OPPO Band Sport modelinde 100 mAh büyüklüğünde bir pil bulunuyor. OPPO’nun vaat ettiği süre 12 güne kadar pil ömrü sağladığı yönünde. Ancak bu sürenin kullanımlara göre (yüksek titreşim gücü, yüksek parlaklık, bildirim gösterme aralığı vs) değişkenlik gösterdiğini de unutmamak lazım.

Oppo Band Sport inceleme

Sonuç olarak Oppo Band Sport modeli sahip olduğu özellikler ve batarya performansı ile iyi bir akıllı bileklik olmuş diyebiliriz. Tabi fiyatının 350 TL olması kendisinin sağlam rakiplerin bulunduğu bir segmentte olmasına sebep oluyor. Yine de bu fiyat segmentinde bir akıllı bileklik arıyorsanız ve kurcalama, bir mağazada test etme imkanınız varsa göz atmanız gereken modellerden biri olduğunu söyleyebilirim.

Oppo Band Sport teknik özellikler

Ekran özellikleri

  • Ekran boyutu: 1.1" Amoled
  • Çözünürlük: 126 x 294 piksel
  • Renk sayısı: 16m
  • Ekran özellikleri: Çoklu dokunmatik ve kavisli

Tasarım ve genel özellikler

  • Cihaz boyutu: 40.4 mm
  • Cihaz eni: 17.6 mm
  • Cihaz kalınlığı: 11.45 mm
  • Titreşim: Var
  • Suya dayanıklılık: 50 metreye kadar

Donanım özellikleri

  • İşlemci: Apollo 3
  • Bellek: 512 kb
  • Depolama: 16 mb
  • Batarya: 100 mAh


Ayrıca bakınız; Oppo Enco Air inceleme

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oppo Band Sport inceleme
İlginizi Çekebilir