OPPO Enco Buds kulaklık incelemesi - 2021 model

Murat Oktay 6.09.2021 - 10:51
OPPO Enco Buds kulaklık inceleme yazımızda, ürünün teknik özelliklerine ve ihtiyacımızın ne kadar karşıladığına bakıyoruz.

İyi ses kalitesine ve birkaç şık özelliğe sahip uygun fiyatlı gerçek bir kablosuz kulaklık bulmak günümüzde çok zor olmasa gerek. Birçok markanın farklı modellerde kablosuz kulaklığı bulunuyor. Ancak OPPO Enco Buds kulaklık serisi hafife alınmamalı. Basit bir kulaklık gibi olsa da getirileri güzel olan bu ürüne yakından bakalım.

OPPO Enco Buds kulaklık incelemesi

OPPO Enco Buds kulaklık incelemesi - 2021 model

Hap şeklindeki küçük bir tasarımla gelen OPPO Enco Buds, kompakt ve zarif bir tasarıma sahip. Bir düşünün, bugünkü çoğu TWS ile karşılaştırıldığında boyutu oldukça ortalama, ancak ağırlığı ve yapısı, alabileceğiniz en kompakt olduğu izlenimini veriyor. Şarj kutusunun üst kısmında bir OPPO logosu, önde bir LED göstergesi ve arkada USB Type-C bağlantı noktası var. Kapağı kaldırdığınızda, iki kulakiçi kulaklık ve sol ve sağ göstergeleri bulacaksınız. Bu yüzden Samsung Galaxy Buds'a biraz benziyor.

Muadil ürünlere baktığınızda, normalden belirgin şekilde daha küçük. Fasulye şeklinde bir stile sahip olan bu kulaklıklar, tam oturması için kutuda iki ekstra kauçuk uçla geliyor. Kulak uçlarının yanı sıra, her kulaklıkta şarj pimleri, dokunmatik kontrol alanı ve akıllı gürültü arama azaltma özelliğine sahip bir mikrofon bulunuyor.

OPPO Enco Buds kulaklık incelemesi - 2021 model

Set, IP54 toza ve suya dayanıklı. Yağmur altında kullanılabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak su ya da ter damlacıkları kulaklığın kaymasına ya da ses kanallarının tıkanmasına sebep olabiliyor. Bu sebeple yağmur altında korumasız kullanmak risk teşkil edebilir.

Cihazın telefona bağlanması oldukça kolay. Kutudan çıkarttıktan sonra telefonunuzun Bluetooth listesinde “OPPO Enco Buds”ı arayın ve bağlanın. Daha sonra, her açtığınızda otomatik olarak yeniden bağlanacak. Kulaklığın kontrolleri medyayı duraklatmak/oynatmak, şarkıları değiştirmek için kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Oyun Modu sayesinde, oyunlarınıza 80ms gecikmeli olarak ulaşabiliyorsunuz. Oyun Modu'nu etkinleştirmek için kontrolcünüze üç kez dokunmanız da yeterli olacaktır.

Gelelim telefonun en büyük özelliğine: Gürültü azaltma. Oldukça başarılı bir şekilde tasarlanmış olan bu özellik, muadil seviyedeki diğer kulaklıkların bir adım önüne geçmesini sağlıyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bunun gürültü yok etme değil de azaltma olarak sunuluyor olması. Bu sebeple tam anlamı ile dış gürültülerin kaybolmasını beklemek doğru olmaz.

OPPO Enco Buds kulaklık incelemesi - 2021 model

Ses kalitesine gelince, 8 mm dinamik sürücüyle, sesler çoğunlukla yüksek ve orta frekanslara odaklanmış. Sonuç olarak yanınızdaki kişinin ne dinlediğinizi duyması mümkün. Her ne kadar dinlediğiniz müzik türü ile alakalı olsa da basları da oldukça güçlü.

Sesler Bluetooth 5.2 üzerinden eş zamanlı olarak aktarılıyor. Bu da gecikme sorununu nerede ise sıfıra indiriyor.

Kulaklığın öne çıkan bir diğer özelliği ise pil ömrü. Tek şarj ile 6 saat, şarj kutusu ile de 24 saate kadar pil ömrü sunuyor. Ancak burada da firmanın bir şartı var. Eğer %50 ses seviyesinde kullanılırsa bu rakamlara ulaşılabiliyor. Şarj süresi olarak da 120 dakika gibi bir süre verilmiş. Buna kutunun da şarj süresini eklediğinizde 150 dakikada 24 saatlik bir kullanım elde edebiliyorsunuz. Geceden şarja bıraktığınız kulaklığı, gün boyunca kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

OPPO Enco Buds kulaklık incelemesi - 2021 model

OPPO Enco Buds kulaklık fiyatı:

Son olarak ürünün fiyatını da yazalım. 329 Liraya alabileceğiniz en uygun kulakiçi kulaklıklardan biri olan OPPO Enco Buds kulaklık, alacakların mutlaka değerlendirmesi gereken seçenekler arasında yer alıyor. Eğer biraz daha üst seviye bir kulaklık arıyorsanız da Honor Earbuds 2 SE incelememize bakabilirsiniz.

OPPO Enco Buds kulaklık özellikleri:

  • 8 mm dinamik sürücü
  • Bluetooth 5.2
  • IP54 toza ve suya dayanıklılık
  • Düşük Gecikmeli Oyun Modu
  • Akıllı Çağrı Gürültü Azaltma
  • 40 mAh pil (her kulaklık)
  • 400 mAh pil (şarj kutusu)
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
OPPO Enco Buds kulaklık incelemesi - 2021 model
İlginizi Çekebilir