OPPO Reno 4 İnceleme

Ersin Kılıç 15.12.2020 - 11:45
Oppo Reno 4 incelemesiyle de karşınızdayız. Telefonun teknik özelliklerinin yanı sıra tabi ki video ve oyun performansına göz atacağız.

Lite modelinden sonra Oppo Reno 4 incelemesiyle de karşınızdayız. Öncelikle her zaman olduğu gibi telefonun tasarımı ile başlayalım. Sonrasında ise teknik özellikler ve tabi ki video ve oyun performansına göz atacağız. Oppo Reno 4 aslında firmanın klasik çizgilerini takip eden bir model olmuş. Sağ tarafta açma kapama tuşu,sol tarafta ise ses tuşları ve sim kart yuvasını görüyoruz. Alt kısımda ise hoparlör mazgalı, Tip C portu ve 3.5 MM'lik jak girişi yer alıyor. Yani kablolu kulaklıklardan hala vazgeçilmemiş. Lafı daha fazla uzatmadan detaylı OPPO RENO 4 İnceleme yazımızı detaylandıralım.

OPPO RENO 4 İnceleme

OPPO Reno 4 İnceleme

Tasarım

Telefonun ekranına baktığımızda tıpkı bir önceki seride olduğu gibi 6.4 inçlik bir ekran karşımıza çıkıyor. Bu ekranda ilk olarak ikili kamera sistemi dikkatimizi çekiyor. İki kamera olmasına karşın ekran kasa oranında %83.55'lik bir oran tutturulmuş. Ekran çerçeve kısmında ise yine alt tarafın bir tık daha kalın olduğunu görüyoruz. 1080 x 2400 çözünürlüğe sahip olan bu ekranda Amoled bir panel bulunuyor. 20:9 oranında olan bu ekrandaki tazeleme hızı ise 60 Hz olarak tutulmuş. Ekran üzerinde yer alan koruma ve kutu içeriğinden çıkan şeffaf kılıfı da unutmayalım.

Oppo bu modelin ekranı üzerinde parmak izine ve tabi ki ve yüzle tanıma sistemine yer vermiş. Her ikisi de stabil bir şekilde çalışıyor. Kullandığım yaklaşık 10 günlük süre zarfında bir aksama ile karşılaşmadım. Tabi çok karanlık ortamlarda parmak izi ile daha hızlı açabiliyorsunuz telefonunuzu.

Teknik Detaylar

Oppo Reno 4 modelinde Snapdragon 720G işlemcisi bulunuyor. 8 çekirdekli bu işlemci ile birlikte grafik birimi olarak ise alıştığımızın aksine bu sefer farklı bir çözüme gidilmiş ve PowerVR GM9446 kullanılmış. Oyunlarda sorunsuz bir performans gösteren bu ikili tabi ki 8 GB Ram ile birlikte günlük kullanımda da problemsiz bir deneyim sunuyor. Yeri gelmişken firma bu modelde 12 GB'lık bir versiyon daha bulunduruyor. PUBG Mobile, Call of Duty Mobile ve Forza Street gibi oyunlar üzerinde yaptığımız testlerde hepsini sorunsuz bir şekilde çalıştırdığını gördük.

OPPO Reno 4 İnceleme

Arayüz

Günlük kullanımdan bahsetmişken Color OS 7.2 kullandığını da belirtelim. hem oyun alanı uygulaması hem de akıllı kenar çucbuğu gibi Colo OS ile özdeşleşen uygulamalar ile arayüzü kullanmak oldukça keyifli. Kamera modları, yan yana uygulama özelliği ve gece modu gibi özellikler ile birlikte ve her güncelleme ile arayüz daha stabil bir hale geliyor.

RESİM

Kamera performansı

Gelelim telefonun kamera performansına. Telefonun arka kısmında dörtlü kamera dizilimi bulunuyor. Üç len alt alta büyük bir şekilde konumlandırılırken 4.lensin ise hem sağ tarafına flash ışığı ile birlikte konumlandırıldığını görüyoruz. Ana lensimi 48 MP çözünürlüğünde ve Sony'nin IMX586 sensörünü kullanıyor. Ana kamerada kullanılan bu lensin Reno 4 Pro ile aynı olduğunu da belirtelim. Bu ana kamera dışında 8 MP ultra geniş açı, 2 MP mono ve 2 MP makro kamerası bulunuyor. Makro için özel bir menü seçeneğine gidilmemiş. Bunun yerine bir objeye yaklaştığınızda otomatik geçiş yapan bir sistem ile karşılaşıyorsunuz. Bu durum iyi ışık alamadığınız anlarda odaklanma problemi yaratsa da ışığı ayarladığınızda gayet iyi sonuçlar verebiliyor.

Telefonun fotoğraf kalitesi iyi. Dinamik aralık, renkler doğal duruyor ve farklı modlar ile birlikte istediğiniz şekilde fotoğraf çekebiliyorsunuz. Video performansında 4K 30 FPS ya da 1080P 60 FPS videolar çekebiliyorsunuz. Ultra sabitleyici ile birlikte titreşim olayı mümkün olduğunca engellenmiş. 32 MP ön kameranın yanında derinlik algısı konusunda destek olan ikinci bir lens daha bulunuyor. Bu derinlik algısını direk olarak lens üzerinden yaptığı için portre fotoğraflarının göze çok daha hoş geldiğini belirtmem gerek.

OPPO Reno 4 İnceleme

Batarya

Oppo Reno 4 modelinde 4015 mAh'lik bir batarya bulunuyor. Kutu içeriğinden çıkan 30 Watt'lık adaptör sayesinde hızlı şarj desteği de sunulmuş. 20 - 25 daika içerisinde %50 oranında dolum sağlayabiliyorsunuz. Günlük kullanımı çok rahat çıkarabileceğiniz bu batarya performansı güç tasarrfufu gibi özellikler ile birlikte çok daha uzun sürecek bir performans gösterebiliyor.

Sonuç olarak Oppo Reno 4 tasarım ve özellik anlamında bir önceki modellerin izinden gitmiş ve zaten iyi olan özellikleri biraz daha iyileştirmeyi başarmış. Fiyatını işlemci performansına göre bir tık pahalı bulsak da zamanla oturacak bir yapısı olduğunu da söyleyebiliriz. Bu özelliklerde bir model arıyorsanız Oppo Reno 4 göz atmanız gereken bir model olmuş diyebiliriz.

OPPO Reno4 Teknik Özellikleri
Ürün Modeli OPPO Reno4
Ürün Türü Cep Telefonu
İşletim Sistemi Android 10
İşlemci Qualcomm Snapdragon 720G
Çekirdek (CPU) 8
İşlemci Hızı 2.3 - 2.0 GHz
Ekran Teknolojisi AMOLED
Ekran Boyutu 6.4 inç
Ekran Çözünürlüğü 1080 × 2400 px
Grafik İşlemci PowerVR GM9446
Bellek (RAM) 8 GB
Dahili Depolama 128 GB
Arttırılabilir Depolama 256 GB
Ön Kamera 32 MP
Arka Kamera 48 MP
Arka Kamera (2) 8 MP
Arka Kamera (3) 2 MP
Arka Kamera (4) 2 MP
Çift Hat Yok
Wi-Fi Var
NFC Var
GPS Var
LTE (4G) Var
HDMI (MHL) Yok
Bluetooth Var
FM Radyo Var
Batarya Kapasitesi 4015 mAh
Parmak İzi Sensörü Var
Yüz Tanıma Var
Boyutlar 73 × 160 × 77 mm
Ağırlık 165 gr.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 14:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
OPPO Reno 4 İnceleme
İlginizi Çekebilir