Ortaokul ve liselere kodlama dersi geliyor

Alperen Yüksel Altuğ 18.01.2016 - 16:10
Ülkemizde güzel şeyler oluyor
Geçtiğimiz gün; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK tarafından yapılan açıklama ile birkez daha ortaokul ve lise müfredatına kodlama dersinin eklenmesi yönünde çalışmaların başladığı gündeme geldi. Bakan IŞIK: "Milli Eğitim Bakanlığımızla yapacağımız çalışma ile Kodlama dersini Ortaokul ve Liselerde Müfredeta alacağız." sözleri ile planların devam ettiğini açıklamış oldu.

Bizim ve diğer ülkelerin de özellikle son yıllarda üzerinde durduğu yazılım sektörü için başarılı bir adım olacaktır. Bununla birlikte, okullarda temel olarak gösterilecek olan kodlama sayesinde; yazılıma ilgi gösterecek olan kişi sayında artış olacağı gibi ilgisi olan öğrencilerin de kendilerine birşeyler katması için güzel bir ders olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Tabi ki sadece kodlama ile yazılım olmadığını belirtelim. Kodlama ile birlikte algoritma bilgisi, analitik düşünce ve yabancı dil alanlarında da gelişim yapılması gerekmektedir.

Şu an için konu ile ilgili daha detaylı bir bilgi verilmez iken; kodlama derslerinin zorunlu ya da seçmeli olup olmayacağı da henüz netleşmedi. Umuyoruz, bu ilk adımın devamı gelir ve artık üreten bir nesil ile toplumumuzu buluştururuz. Sizler de kendinize daha farklı bir dünya açmak ve kendi yazılımınızı geliştirmek için daha fazla ne bekliyorsunuz?

Yorumlar 45
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 04:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2016 23:08
hala yetenekli insanları ayıklama zihniyetine ulaşamadık tamam iyi güzelde öğrenmek isteyen var istemeyen var ilk önce insanları yeteneklerine göre yerleştirmeyi başarın gerisi gelir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2016 21:03
"Gün gelecek yetiştirdiğim her hacker için bana küfredeceksiniz"

Fikri IŞIK
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.01.2016 13:58
Bilgisayar dersi vardıda noldu hoca gidiyodu bizde counter oynuyoduk
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.01.2016 12:41
faydalı birşey sonuçta ortaokulu bitirip programcı olmayacaklar. müzik yada resim dersi gibi birşey bu önemli olan öğrencinin bu işlere yeteneği varmı yokmu onu anlayıp ileride kendine bir yol çizmesinde faydası olur. üniversiteler inek gibi sınava çalışıp bölümü kazanıp bişey bilmeyenlerle dolu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.01.2016 14:39
Sadece ingilizce dersinde öğrendikleri ile gezen, oyun, film gibi şeylerdende birşeyler öğrenmeyen insanlara şaşıyorum. birde buralarda ingilizceyi doğru dürüst anlatan hoca yok kodlama dersimi verilecek, çok saçma diyenler oluyor. görüyorsunuz ülkemizin halini.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ortaokul ve liselere kodlama dersi geliyor
İlginizi Çekebilir