Ortaya çıkan bug, Far Cry 5 dünyasını karanlığa bürüyor

Kerem Koldakoç 11.04.2018 - 09:41
Oyundaki bug canınızı sıkabilir

Açık dünya oyunları arasında oldukça popüler olan Far Cry serisi, bildiğiniz gibi yeni oyunu ile kısa bir süre önce karşımıza çıktı. Far Cry 5'te de, tüm açık dünya oyunlarında olduğu gibi gece/gündüz döngüsü mevcut. Ama ortaya çıkan ve bir çok oyuncunun karşı karşıya kaldığı bir bug, bu döngüyü döngü olmaktan çıkarıyor ve Far Cry dünyasını tamamen karanlığa hapsediyor.

Far Cry 5 dünyası tamamen karanlığa büründü

Bu hatayla karşılaşan oyuncular, oyunu sürekli gece oynamak durumunda kalıyorlar ki bu durum bir süre sonra oldukça can sıkıcı ve zor bir hal alıyor. Çünkü oyun içinde herhangi bir şeyi görmek neredeyse imkansız hale geliyor. Bu hatayla karşılaşan oyuncular, Ubisoft'un destek forumlarında şikayetlerini dile getirmeye başlamışlar. Tahmin edebileceğiniz gibi hepsinin sorunu aynı. Bazı oyunculara göre bu problem oyundaki The Cleansing görevini tamamladıktan sonra ortaya çıkıyor. Ama bu hatanın sebebinin bu görev olduğuna dair kesin bir bilgi yok. Ayrıca oyunu oynayan herkesin bu hatayla karşılaşmadığını da belirtmek lazım.

Bu hatanın farkında olduklarına dair açıklama yapan Ubisoft, üstünden 10 gün gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen henüz bu hatayı düzeltecek herhangi bir girişimde bulunmadı. Kısa süre önce PC için yeni yama yayınlayan Ubisoft, Nisan ayı içinde diğer platformlar için de bir yama yayınlayacağını belirtti. Ama yayınlanan yamayı yükleyen PC oyuncuları, yamanın hatayı düzeltmediğini ve problemlerinin hala devam ettiğini belirtiyorlar. Zaten yamayla birlikte yayınlanan yama notları içinde de bu hatanın düzeltildiğine dair bir bilgi yok.

Bazı şanslı oyuncular, bir boss'u öldürdükten ya da herhangi bir co-op oyununa girdikten sonra gece/gündüz döngüsünün normale döndüğüne dair geri dönüşler yapıyorlar. Ama bu çözüm maalesef her oyuncu için geçerli değil. Bakalım Ubisoft bu hatayı ne zaman düzeltecek? 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 16:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2018 11:48
Korsan oynayanın elantıriğini keserig demiş ağa. Korsana düştükten sonra düzeltirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ortaya çıkan bug, Far Cry 5 dünyasını karanlığa bürüyor
İlginizi Çekebilir