Oscar ödüllü oyuncu Christopher Plummer hayatını kaybetti

Özgür Deveci 6.02.2021 - 17:04
The Sound of Music filmindeki Yüzbaşı Von Trapp rolüyle hafızalara kazınmış Oscar ödüllü aktör Christopher Plummer, 91 yaşında hayatını kaybetti.

The Sound of Music ve Beginners gibi filmlerle tanıdığımız Kanada asıllı oyuncu Christopher Plummer, 91 yaşında hayatını kaybetti. Plummer'ın 46 yıllık arkadaşı ve menajeri olan Lou Pitt, konuyla ilgili "Chris, eski moda davranışları, kendini küçümseyen mizahı ve müziğiyle mesleğini derinden seven ve saygı duyan olağanüstü bir insandı. Kanadalı kökenlerinden derinden zevk alan ulusal bir hazineydi. Sanatı ve insanlığı sayesinde tüm kalbimize dokundu ve efsanevi yaşamı tüm nesiller boyu sürecek. O sonsuza kadar bizimle olacak." ifadelerinde bulundu.

İki Tony ödülü sahibi olan Plummer, uzun bir süredir sahnede olan bir sinema ve tiyatro oyuncusuydu. Ünlü oyuncunun bilinen filmleri arasında The Insider, 12 Monkeys, Star Trek VI: The Undiscovered Country ve A Beautiful Mind yer alıyor. Ayrıca Up, An American Tale ve Madeline dizilerinde de rol aldı.

Oscar ödüllü oyuncu Christopher Plummer hayatını kaybetti

Christopher Plummer, 91 yaşında hayatını kaybetti

İlk ciddi eleştirel beğeni, 1956'da Stratford Festivali'nde Henry V karakterini canlandırdığı performansıyla geldi. 80'lerin başında Broadway'de Othello'da James Earl Jones'un karşısında ve Glenda Jackson'la birlikte Macbeth'te yer aldı. Diğer önemli yapımları arasında The Royal Hunt of the Sun ve Jason Robards ile birlikte Harold Pinter'ın No Man's Land'in yeniden yapımı yer alıyor. İlk Tony Ödülü'nü 1974'te Cyrano müzikaliyle alan Plummer, 1996'da John Barrymore'un hayatına dayanan Barrymore ile ikinciliği kazandı. Daha sonraki yıllarında, Michael Mann'ın The Insider filminde 60 Minutes muhabiri Mike Wallace'ı ve Paul Mazursky'nin yönettiği Winchell filminde Franklin D. Roosevelt karakteri dahil olmak üzere birçok yardımcı rolde yer aldı. Aynı zamanda The Moneychangers adlı mini dizi ve Madeline çizgi filmiyle Emmy ödülünün sahibi oldu.

Christopher Plummer son olarak, usta yönetmen Ridley Scott'ın All the Money in the World filmindeki J. Paul Getty performansıyla yardımcı erkek oyuncu kategorisinde Oscar'a aday gösterildi. Kevin Spacey'nin yerini alan Plummer, sahnelerini filmin Aralık 2017'de gösterime girmesinden yalnızca bir ay önce çekti. Ayrıca Rian Johnson'ın 2019 yapımı Knives Out ve Peacock'ın Kanada dizisi Departure'da yer aldı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2021 19:19
Skyrimde arngeirin sesi aynı zamanda rip
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oscar ödüllü oyuncu Christopher Plummer hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir