1/3

Outlast

Emre Sarıgöz 9.09.2013 - 15:30
Korkudan geceleri uyuyamayacaksınız
Grafik: 85
Ses:
86
Oynanabilirlik:
83

Genel:
80

Welcome to the madhouse

Outlast benim uzun süredir merakla takip ettiğim ve çıkışını en nihayetinde yapmış olan fps bakış açısından oynanan korku temalı bir yapım.

Bir gazeteciyi yönettiğimiz oyunda, akıl hastanesindeki garip olayları araştırmak için yola koyuluyoruz. Konu biraz klişe gibi dursada her zaman inandığım oynanabilirliğin senaryodan üstün olma ilkesi gereğince, oyun bu eksiğini sizlere fazla hissettirmiyor. Oyun boyunca topladığınız notlarla senaryo hakkında daha derin tecrübeler edinebilirsiniz.

Ama yinede oyundan Amnesia'daki o konunun içinde hapsolmakla kaybolmak arasında kaldığımız adı konulamayan garip hissi beklemeyin. Var ama biraz var. Yapımcılar bu noktada bir Amnesia klonu yaratmak istememişler belliki.

Outlast

Run forrest run

Oynanış dinamikleri saklanmak ve kaçmak üzerine kurulu. Yani saldırmak için hiçbir silaha sahip değiliz.

Bu oynanış yapısıyla bizlere yine Amnesia'yı hatırlatsada kurgunun ilerleyişi ve daha sık düşmanlarla mücadele etme imkanımız olması dolayısıyla Amnesia'dan daha hareketli bir oyun olmuş diyebilirim. Outlast'ı ilginç kılan taraf da burası işte.

Oyunu oynadığınız süre boyunca sürekli bir atraksiyona girişiyorsunuz fakat bu kadar hareketliliğe rağmen oyun yinede sizi germeyi başarıyor.

Gayet başarılı bulduğum Amnesia'da çoğu kez boş boş dolandığım için oflayıp puflamıştım ve bu beni cidden sıkmıştı ama Outlast'ta böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. Bu karşılaştırmayı Amnesia'yı oynamış ve beğenmiş arkadaşların Outlast hakkındaki fikirlerinin netleşmesi için özellikle yaptım.