Ouya sizin kadar karamsar değil

Murat Halilbeyoğlu 26.07.2013 - 10:53
Daha bir ay oldu ama işler iyi gidiyormuş
Büyük bir umutla beklenen fakat beklentilerin aşırı derece altında kalan Ouya yeni istatistikler açıkladı.

Verilen son bilgilere göre firmanın CEO'su Julie Uhrman yaptığı bir röportajda konsol sahiplerinin %27'sinin bir oyun satın aldığını belirtti.

%27 genel anlamda oldukça düşük bir rakam fakat söz konusu Ouya olunca işler biraz değişiyor çünkü Ouya'nın iş modelinde konsolda çıkacak her oyun için geliştiricilerin ücretsiz kısa bir oynanış sunmasını gerektiren bir durum var. Dolayısı ile millet şimdilik ücretsiz demolarla yetiniyor.

"Konsolu daha fazla kişi satın aldıkça bu rakam da artacaktır ve bu da daha fazla geliştiriciyi çekecektir. Yıl sonunda ise birkaç geliştiricinin Ouya üzerinden bir milyon dolardan fazla para kazandığını duyacağız."

Ouya sizin kadar karamsar değil
Ouya'nın parasallaşma döneminin hakkında çıkan olumsuz eleştirilere rağmen beklediklerinden çok daha erken başladığını belirten Uhrman:

"Geliştiricilerin Ouya'dan para kazanmayacağının söylenmesine içerlenirim. TowerFall ve Hidden in Plain Sight'ın yaratıcılarının da bu söylenene içerleneceğini biliyorum."

"Konsol çıkalı daha bir ay oldu ve geliştiriciler sadece 6 aydır donanıma erişim sağlayabiliyorlar. Şu ana kadar gördüklerimizden oldukça memnunuz. Nitekim geliştiriciler ve oyuncular da öyle."  
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ouya sizin kadar karamsar değil
İlginizi Çekebilir