Ouya'ya Onlive desteği açıklandı

Furkan İlbay 30.07.2012 - 17:35
Peki bu servis bizlere ne sağlayacak?
Onlive'ı eminim birçok oyuncu duymuştur. Bu sistemde "Bulut Oyunculuk" adını verdikleri bir teknoloji ile oyunları; indirmenize veya yüklemenize gerek kalmadan, hiçbir bekleme veya kayıt olmadan oynayabilirsiniz. Bu sistem geçtiğimiz yıllarda "Oyunların 30 dakikalık demo versiyonlarının" ücretsiz oynanması sebebiyle ve Ubisoft da dahil birçok büyük geliştiricinin desteğini almasıyla epey yol katetmişti.

Ouya'ya Onlive desteği açıklandı
Şimdi ise Onlive'ın Kickstarter'da bir proje olarak başlayan yeni konsol OUYA'yı destekleyeceği, Onlive'ın resmi bloğu tarafından birinci elden açıklandı. Yani Onlive OUYA üzerinden çalışabilecek. Peki uzun vadede bu ne anlama geliyor? Aslında bu diğer konsollara karşı büyük bir avantaj sağlıyor OUYA'ya. Çünkü Onlive sayesinde OUYA üzerinden başladığınız bir oyuna PC'niz veya Android cihazınız üzerinden "Kaldığınız yerden" devam edebileceksiniz. Bu da bağımsız yapımcılara bir hayli yürek veriyor.

Konsol olarak küçük küp bir yapıya sahip olan OUYA, 99 dolar gibi çok uygun bir fiyat etiketiyle de gelirse, üzerine bir de Onlive iş birliği eklenince, PS3 ve Xbox 360'tan pek aşağı kalır yanı yok gibi gözüküyor. Bakalım Kickstarter'da başlayan OUYA projesi nerede son bulacak?
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 07:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ouya'ya Onlive desteği açıklandı
İlginizi Çekebilir