Overwatch 2 direktörü olumsuz incelemelere yanıt verdi

Taylan Bal 20.08.2023 - 08:03
Oyunun direktörü Aaron Keller, Steam platformunda iyi bir performans sergilemeyen Overwatch 2'nin geleceğine umutla bakıyor.

Blizzard'ın FPS oyunu Overwatch 2'nin Steam'deki çıkışıyla başlayan olumsuz inceleme dalgası büyüyor. Oyunun direktörü Aaron Keller, son blog yazısında tüm eleştirilere yanıt verdi. Şu an Steam platformunda iyi bir performans sergilemese de, Overwatch 2 geleceğe umutla bakıyor.

Overwatch 2 en düşük puan alan oyun olmuştu

Overwatch 2, son zamanlarda Season 6: Invasion adlı büyük bir güncelleme yayımladı. Bu güncelleme oyunun ilk kalıcı PvE görevlerini getirirken, yeni bir kahraman, oyun modu ve haritalar ekledi. Aynı zamanda Overwatch 2'nin Steam üzerindeki çıkışını da gerçekleştirdi. Ancak oyun, oyuna olan ilgi hayranlar tarafından olumsuz yönde etkilenerek, platformda en düşük puan alan oyun haline geldi.

Aaron Keller eleştirilere yanıt verdi

Bu durum üzerine Overwatch 2'nin oyun direktörü Aaron Keller, Steam'deki kötü incelemelere dair resmi bir açıklama yaptı. Keller, "Oyunun incelemelerle hedef alınması eğlenceli bir deneyim değil. Ancak Overwatch 2'ye birçok yeni oyuncunun ilk kez katılmasını görmek harikaydı" dedi. Steam'deki eleştirilerin büyük bir kısmının Overwatch 2'nin PvE içeriğinin azaltılmasından kaynaklandığını belirterek, PvE ve PvP'nin geleceği konusunda olumlu bir şekilde konuştu.

Steam üzerindeki incelemeleri pek parlak olmasa da, Overwatch 2 hala çok aktif bir topluluğa sahip. Ayrıca Overwatch 2 activeplayer.io'ya göre, geçen Ekim ayındaki lansmanından itibaren 2023 Şubat'ına kadar oyuncu sayısında sürekli ve büyük bir artış gördü. O zamandan beri geçen ayların çoğunda Overwatch 2'deki aktivite hafifçe azaldı. Ancak oyuncu popülasyonu genellikle sabit kaldı. Overwatch 2 eleştirilere rağmen Overwatch 1'den daha fazla oyuncu çekiyor. Bu muhtemelen oyunun öncüsüne göre daha erişilebilir olmasından ve ücretsiz oynanabilir olmasından kaynaklanıyor.

Fakat elbette birçok oyuncu Overwatch 2'den memnun değil ve Keller'in açıklamaları onların öfkesini yatıştırmakta yetersiz kaldı. Birçok kişi geliştiricinin sözlerini boş buldu. Yine de, Keller'in Overwatch 2'nin "bugüne kadarki en iyi durumda olduğu" iddiası doğru gibi görünüyor. Overwatch 2: Invasion'a verilen tepkiler çoğunlukla olumlu oldu ve temel oyuncu kitlesi, PvE görevlerini ve yeni PvP haritalarını ve oyun modunu keyifle denedi.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 18:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2023 12:01
Uzun süre ücretli olan oyunu ücretsiz yapıp ismine 2 demek yeterince kalitesiz bir hareketti. Üstüne ücretsiz yaptık dedikleri oyunda parayla içerik satmaya çalışmaları tuzu biberi oldu.
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2023 22:10
İçeriği parayla satmasa nerden kazanacak bu adamlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2023 18:48
Oyunun anasını ağlattılar ah eski bastion kalbimizdesin self repair minigun mod..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2023 08:48
Blizzard bence rekorlar kitabına adı yazılmalı, nasıl bir şirket ünlü oyunlarını kendi eliyle öldürebilir ? hemde daha yıl dolmadan

diablo 4 ve overwatch 2 daha 1. yılını doldurmadan öldü
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2023 19:55
2016 dan beri oynarım saçma sapan yeni herolarla hero çöplüğüne dönüşümünü seyrettik. 2 tank varken tanklardan bir kötüyse bile işe yarıyordu şimdi tek tank var kötüyse oyun başlamadan bitiyor oyun kurulurken saf duygularla kuruldu ama durmadan yozlaştı. Ve hala ekran kartı hatasını çözemediler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2023 11:49
klasik sirketler gibi durumlar kötüdür ama su yüzüne cikana kadar herkes saklar ve iyi der
Kalan Karakter: 300 Gönder
Overwatch 2 direktörü olumsuz incelemelere yanıt verdi
İlginizi Çekebilir