1/2

Oxenfree

Hürcan Köse 3.02.2016 - 11:22
Sırlarla dolu heyecanlı bir hayalet hikayesi
Platformlar PC
Oxenfree
  • Yapımcı - Yayıncı Night School Studio - Night School Studio
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Korku,Macera
Merlin Puanı 85
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%75
Artılar Minimalistik ve harika görsel tasarım. Akıllıca yazılmış, hiç sıkmayan diyaloglar. Derin ve birden çok açısı olan bir hikaye. Mükemmel seslendirme performansları
Eksiler Oynanış süresi açısından pek tatmin edici değil
Öncelikle söylemem gerekir ki Oxenfree, benim için şimdiden en iyi bağımsız oyunlar listesine girmeyi başardı. Bir korku oyunu hayranı olarak Oxenfree benim için bulunmaz nimetti. 80'li yılların korku sinemasını doruklarına kadar yansıtan bir oyun. Tek farkı, bizim zamanımızda geçiyor oluşu. Tamamen bizim dünyamız ve bizden karakterlerle süslü bir oyun Oxenfree. Kesinlikle son zamanlarda oynayabileceğiniz en kaliteli bağımsız yapımlardan birisi olmuş.

Oxenfree
Oxenfree, ürkütücü bir hayalet hikayesini anlatıyor bizlere. 5 genç arkadaş kafaları dağıtmak için toplanıp bir vapur yardımıyla şehir dışında bulunan bir adaya gidiyorlar. Aralarındaki tatlı atışmalarla sizi hem güldürüyor, hem de o arkadaşlık ortamının gerçek sıcaklığını size yansıtmayı başarıyorlar. Karakterlerin bu kadar yakın hissettirmesinin başlıca sebebi, tamamen günümüz dünyasından seçmece gibi durmaları. Giyim tarzları, tasarımları, konuşmaları, tavırları, konuşurken kullandıkları kelimeler derken "yahu ben bu adamı dün sokakta görmedim mi?" diyebiliyorsunuz. Günümüz kullanıcılarının karakterlere yakınlık hissetmelerindeki en büyük etken de zaten kontrol edilen ya da etkileşimde bulunulan karakterlerin günümüze yakın veya direkt olarak günümüzden karakterler olması. Oxenfree bu karakter seçimini eşsiz bir şekilde kotarmayı başarmış.

Diyaloglar sıkıcı değil, tam aksine çok renkli!

Oxenfree'nin en öne çıkan özelliklerinden birisi, kontrolünü sağladığınız Alex adlı kızın diğer karakterlerle olan iletişimini tamamen sizin sağlıyor olmanız. Oyun, karakterlerle iletişim kurmanız gerektiği zaman size birkaç diyalog seçeneği sunup nasıl isterseniz öyle konuşmanıza izin veriyor. Karakterlerle oyun boyunca kuracağınız ilişkinin rengini de seçtiğiniz bu diyaloglar belirliyor. Kimi karakterle oyun boyunca iyi anlaşırken, kimi karakterle aranızda sürekli olarak problemler çıkabilir. Hatta iki seçenek bir yana, bir karakter ile direkt olarak hiç diyalog kurmayıp, tamamen nötr bile kalabiliyorsunuz. Bu bağlamda Oxenfree sizi hiç zorlamıyor. İsterseniz oyun boyunca hiçbir diyalog seçeneğini kullanmayın, size kalmış!

Oxenfree
Diyalogların en güzel yanı, diğer oyunlara göre çok daha renkli olmaları. Diyalog unsurunu genel olarak rol yapma oyunlarında veya rol yapma unsurlarını içeren diğer türdeki oyunlarda görürüz. Oxenfree bir korku/macera oyunu olmasına rağmen birçok rol yapma oyununda bulunan diyalog sisteminden daha detaylı bir sisteme sahip kendi içerisinde. Diğer oyunlardaki diyaloglar genellikle "soru-cevap" şeklinde olup pek çekici olmaz. Oxenfree'de kesinlikle böyle bir durum yok. İçinde bulunduğunuz her diyalog heyecanlı, her diyalog merak uyandırıcı. Karakterinizle bağdaşmanızı sağlayan bu diyalogları görünce kaçırmamak için gözünüzü adeta ekrandan ayıramıyorsunuz. Hatta oyunu oynarken bir yerde "ya beş dakika oldu bir kelime bile etmediniz, hadi konuşalım biraz" dediğim bile oldu. Ben ki oyunlardaki diyaloglardan genellikle çok sıkılan birisi olmama rağmen Oxenfree beni bu bağlamda hiç sıkmayan yegane oyunlardan birisi oldu.