Oynaması ücretsiz Tom Clancy's XDefiant duyuruldu

Eren Eroğlu 19.07.2021 - 22:42
Ubisoft'un oynaması ücretsiz hızlı tempolu birinci şahıs nişancı oyunu olan Tom Clancy's XDefiant duyuruldu ve ön kayıtlar başladı.

Geçtiğimiz aylarda farklı bir kod ismi ile sık sık söylentisi çıkan Tom Clancy's XDefiant duyuruldu. Dün, ''Yarın işler çığırından çıkacak.'' cümlesi ile dikkatleri üzerine çeken Ubisoft, yeni bir Tom Clancy oyunu duyurulacağını açıklamıştı. Bu akşam yapılan yayında ise Ubisoft San Francisco tarafından geliştirilmekte olan Tom Clancy's XDefiant duyuruldu. Ubisoft, yeni çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunlarının tamamen ücretsiz bir yapım olacağını ve oyunun henüz erken geliştirme aşamasında olduğunu belirtti.

Oynaması ücretsiz Tom Clancy's XDefiant duyuruldu

Ubisoft'un yeni oynaması ücretsiz 6v6 birinci şahıs nişancı oyunu XDefiant duyuruldu. Ubisoft, Tom Clancy's XDefiant için henüz herhangi bir çıkış tarihi vermese de, oyunun çıkacağı platformlar belli olmuş bulunuyor. XDefiant; Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Stadia, Luna ve Ubisoft Connect tarafına çıkacak. Ayrıca yapımcılar, amaçlarının oldukça iyi bir rekabet ortamı yaratmak olduğunu ve türünün en iyi nişancı oyununu yapmak olduğunu özellikle belirtti. Tom Clancy's XDefiant, hızlı tempoya sahip bir yapım olacak ve içerisinde sınıf sistemini de barındıracak.

Oynaması ücretsiz Tom Clancy's XDefiant duyuruldu

XDefiant'da sınıf sistemi, fraksiyonlar olarak geçiyor. Yapımcıların belirttiğine göre; her bir fraksiyon eşsiz bir oynanış sunarken, ekip dinamikleri de getiriyor. Ayrıca her fraksiyon kendi özelliklerine ve özel bir yeteneğe sahip. Her fraksiyonun kendisine özel bir oynanış stili olması sayesinde, oynanış tarzınıza en uygun fraksiyonu seçip oyun stiliniz ile bağdaştırabileceksiniz. Fraksiyonlar oyunun merkezinde yer alırken, Tom Clancy oyunlarından ve diğer oyunlardaki gruplardan seçilmiş. XDefiant duyurulduğunda; Ubisoft, oyun hakkında bolca detay verdi. Oyunda yer alacak fraksiyonlar şu şekilde:

  • Wolves, (Tom Clancy's Ghost Recon) bir tank sınıfı. Diğer fraksiyonlardan daha yüksek cana ve kalkan ağırlıklı kabiliyetlere sahipsiniz.
  • Echelon, (Tom Clancy's Splinter Cell) bir destek sınıfı ve gizlilik üzerine kurulu bir fraksiyon.
  • Outcasts, (Tom Clancy's The Division) şifacı olan bu fraksiyon ise daha çok iyileştirme ağırlıklı kabiliyetlere sahip.
  • Cleaners, (Tom Clancy's The Divison) ateş odaklı ve saniye başına verdiği hasarı oldukça yüksek olan bir taarruz fraksiyonu.

Her fraksiyon için seçebileceğiniz çeşitli Defiant'lar bulunuyor ve her Defiant'ın çeşitli dış görünüm seçeneklerine sahip olduğundan da bahsediliyor. Bu sayede karakterinizin görünümünü istediğiniz gibi ayarlayabilecek ve özelleştirebileceksiniz. Bir maça girdiğinizde tek bir silah veya yetenek ile tüm maç oynamak zorunda kalmayacak, her yeniden canlandığınızda bu teçhizatları ve özellikleri değiştirebileceksiniz. Ayrıca Ubisoft ekibi, oyunun silah ve eklenti çeşitliliğinin oldukça iyi olduğundan bahsederken, vuruş hissine de oldukça önem verdiklerini belirtti.

XDefiant için tasarlanmış her harita oldukça ilgi çekici ve detaylı. Ayrıca yapımcılar, çıkış sonrasında tüm haritaları görmeye başladığımızda aynı fraksiyonlarda gördüğümüz gibi birçok farklı oyundan ilham aldıklarını göreceğimizi söylüyor. Bu da demek oluyor ki, oyunun çıkışında çeşitli Tom Clancy oyunlarından mekanlar görme olasılığımız bir hayli fazla. Oyun çıkışında çeşitli modlara da sahip olacak ve büyük harita havuzu ile hiç bir maçın aynı geçmeyeceği iddia ediliyor. Oyunu erken oynama fırsatına sahip olmak için buradan ön kaydınızı gerçekleştirebilir veya aşağıdan oyunun resmi tanıtım videosuna göz atabilirsiniz.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 05:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2021 00:20
ubisoft şaşırtıyor gerçi oyun içi herşeyi paralı yaparlar
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2021 16:43
şu gördüklerinin neyine şaşırdın yaptıkları bütün işlerin içine tükürmüşler resmen IP katili ubisoft
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2021 04:56
çakma valorant ubisoft çakma şirket olma yönünde hızla ilerliyor
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2021 16:39
küçük dostum diyen sığ arkadaş senin algılayabileceğin şekilde açıklayayım 1- son zamanlarda valorantın popüler olması ve büyük bir kitleye hitap etmesi 2- valorantın başarısını görerek bu işe atılmaları 3- bişeye çakma derken o türün atası değil son başarılı örneği ele alınır bu türün atası TF2 dir
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2021 14:00
Riotun bütün oyunları çakma yaşı küçük dostum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2021 23:18
Tom Clancy ismini koymayın bari ya :D çok komik duruyor bu isimle birlikte
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2021 11:18
Gerçi Tom Clancy öldü daha neden onun ismini kullanırsın
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oynaması ücretsiz Tom Clancy's XDefiant duyuruldu
İlginizi Çekebilir