1/2

Oyun Akademisi #13

Mert Günhan 26.02.2013 - 03:02
Sorun ne Andy? Karanlıktan korkuyor musun?
Geçmişe dönüp baktığımda, karakter gelişimim konusunda bana yardımcı olan çok önemli bir yapımı hatırlıyorum; Heart of Darkness. Heart of Darkness sadece benim için değil, çocukluğunu 90’lar da yaşamış pek çok insan için oldukça önemli bir oyun. Amazing Studios tarafından yapılan HoD, oyunculuk için 90’ların sonunu sembolize eden bir yapımdı

Heart of Darkness’ı bilenler bilir, bilmeyenler ise bir şekilde edinip oynasa gerçekten çok iyi olur. Genel olarak oyunun konusu  baskıcı öğretmeninden nefret eden Andy'nin köpeği Whisky'yi kurtarmak üzere Darklands’de yaşadığı maceraları konu alır. Bir gün parkta güneş tutulmasını izleyen Andy, köpeği Whisky’nin kaçırılması üzerine ağaç evinde tuttuğu uzay gemisine atlayıp (!) Darklands’e onu kaçıran “karanlığı” bulmak üzere gider ve olaylar gelişir.

Oyun Akademisi #13
Hikaye açısından baktığımız vakit HoD gerçekten eşi benzeri bulunmaz bir oyundu. Bütün hikayenin koca bir “Korkuyu yenme” (Andy’nin karanlık korkusu) metaforu olduğunu düşünürek, zamane çocukları için bulunmaz bir nimetti.

Andy’nin kendi halinde karanlıktan korkan bir çocuk olarak yegane dostu Whisky’i kurtarmak için Darklands’e gidişi ve burada yaşadıkları, ne açıdan bakarsanız bakın öyle görünmese bile bir video oyununda göreceğiniz en destansı hikayelerden birisi pek çok yönden.

Hikayesi, dünyası, atmosferi ve meşhur brutal “ölüm” sahneleri yüzünden akıllarda yer eden HoD, karakterleri ile bir jenerasyona unutulmaz bir tecrübe yaşatmıştı.Geçmişe baktığımda Another World, Heart of Darkness gibi oyunlar arasından geleceğe uzanan köprüyü incelediğimde, HoD gibi bir platform oyununun daha gelmediğini rahatlıkla görebiliyorum.


Oyun Akademisi #13
 
Bunun sebeplerini daha önce Oyun Akademisi’nde yazmıştım, şu anda piyasanın daha farklı bir halde olması, satışın artık bazı oyun elementlerinin oldukça önüne geçmiş olması gibi sebepleri var, özellikle şunu da belirtmeliyim, HoD’un yapımı 6 yıl sürmüştür, ortada Amazing Studios tarafından harcanan 6 yıllık bir emek var fakat buna rağmen oyun çıktıktan kısa bir süre sonra Amazing iflasını açıklamıştır, hem de HoD 1.5 milyon kopya satmasına rağmen.

Şimdi baktığımız vakit, Heart of Darkness’ın hikayesi oldukça basit gelecektir tabii ki fakat bunu çocuk gözleriyle ve çocuk hayal gücü ile oynadığım zamanlar benim için en güzel maceralar Darklands’te yaşadığım maceralardı. Hala unutmam, bir yanım hala dönmek ister.

Master of Darkness, Servant, Amigo, Whisky ve yol boyunca gördüğümüz pek çok karakterdi Heart of Darkness, bir çocuğun büyümesinin, korkularını yenmesinin modern destanıydı adeta.