1/2

Oyun Akademisi #36

Mert Günhan 26.08.2013 - 18:07
Bu kış en çok beklediğim oyunlar!
Yazın bitişi pek çok şey anlamına gelebilir aslında, hafif hüzün, denizin ve kumların uzakta kalışı veya şehirde pervaneyle geçirilmiş koca ve sıcak bir dönem. Geçtiğimiz hafta okulların açılışı ile ilgili yönüne değinmiştim yaz sonunun, şimdi ise biz oyuncular için en önemli yönüne değineceğim, koskoca bir kış dönemi.

Yılbaşı ile birlikte bilirsiniz ki kış dönemi oyuncular açısından inanılmaz bereketli bir dönemdir. Türlü türlü oyun çıkar, en beklediğiniz oyunlar gelir kısacası her kış oyun dünyası çılgın atar, ben de kendime kendimce bu kış en çok beklediğim oyunların bir listesini yaptım, sizinle de paylaşmak istiyorum bu listeyi.

Oyun Akademisi #36

Elder Scrolls Anthology

Evet, benim en ama en çok beklediğim yapımlardan biri bu sanırım. Anthology, içerisinde bütün Elder Scrolls oyunlarını (Arena ve Daggerfall dahil) bulunduran, haritalarıyla, bir sürü ekstrasıyla ve ek paketleriyle birlikte her Elder Scrolls hayranının edinmesi gereken muhteşem bir yapım.

Oyun Akademisi #36
Grand Theft Auto V
Bu olmazsa olmazdı sanırım, her çıkan fragmanıyla titredim, her yeni bilgiyle birlikte açlığım daha da büyüdü, kesinlikle ama kesinlikle benim için 2013’ün en önemli oyunlarından birisi Grand Theft Auto V.

Oyun Akademisi #36
Beyond: Two Souls
Merlin’i birazcık takip ediyorsanız benim Beyond: Two Souls’u ne kadar beklediğimi biliyorsunuzdur. Çok büyük bir David Cage ve Quantic Dream hayranı olarak GTA V’ten bile fazla merak ettiğim ve beklediğim bir oyun olamazdı sanırım.

Oyun Akademisi #36
Armikrog
Küçükken Neverhood ilk oynadığım point and click macera oyunlarından birisiydi, Neverhood’dan sonra belini doğrultamayan en sevdiğim ekibin tekrar Armikrog için bir araya gelmiş olması ise beni inanılmaz mutlu etmişti. 2014, sırf Armikrog olduğu için çok güzel bir yıl olmayı vaad ediyor.


Dark Souls II
Acı, işkence, daha zor düşmanlar, karanlık, ruhlar, ölüm, iblisler ve gerçekten sabrınızı zorlayan pek çok devasa yaratık, işte size Dark Souls II. Gerçi her ne kadar seriye yeni oyuncular için biraz daha değiştireceklerini söyledilerse de, Dark Souls II benim için bu kış çıkacak en önemli oyunlardan.

Oyun Akademisi #36
Dragon Age: Inquisition
Dragon Age 2 rezaletinden sonra bile BioWare’den umudumu kesmedim, sanırım asla kesmeyeceğim, Dragon Age: Inquisition ile BioWare’in saygınlığını geri kazanacağına inancım ise sağlam.

Oyun Akademisi #36
The Elder Scrolls Online
Tamam işte, bunu bütün Elder Scrolls hayranları bekliyordu, bildiğin Elder Scrolls ama bütün Tamriel’i arkadaşlarınla birlikte gezebiliyorsun, bu ilk Elder Scrolls oyunlarından beri hepimizin hayaliydi sanırım, umarım bu sefer gerçekleşecek ve gerçekten mutlu olabileceğiz.