1/2

Oyun Akademisi #54

Mert Günhan 6.01.2014 - 17:00
En baba müziklere sahip oyun serileri!
Ne kadar zaman geçerse geçsin müziğinden mütevellit unutamadığım bazı oyunlar var. Yani oyun zaten kaliteli olunca, otomatik olarak müzikleri de kaliteli oluyor gibi bir yargı var aslında, bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Müziklerine hasta olmadığım bir sürü güzel oyun oynamışlığım vardır sonuçta.

Mesela Neverwinter Nights 2: Mask of The Betrayer’a bayılırım fakat müzikleriyle aklımda kalan bir oyun değil maalesef. Aynı şekilde The Darkness 2’de bence güzel bir oyun ama oyunlar ve müzik konuşulduğu vakit aklıma bile gelmez.

Oyun Akademisi #54
Oysa, müziklerine ölüp ölüp dirildiğim beş tane seri var. Baştan diyeyim, Grand Theft Auto serisi gibi oyunları saymıyorum çünkü karma müzikler kullanıyorlar, ben baya oyun için bestelenen OST albümlerinden bahsediyorum. Bu konuda gerçekten video oyunları tarihi boyunca inanılmaz işler yapan besteciler var, benim top 5 listem şu şekilde.

Silent Hill Serisi – Akira Yamaoka


Theme of Laura, You’re Not Here, Silent Hill oynayıp bu şarkıları unutabilen yoktur sanırım. Tabii Akira Yamaoka’nın muhteşem eserleri sadece bunlarla bitmiyor. Silent Hill’i Silent Hill yapan bu adam, birbirinden muhteşem müzikler besteleyerek, SH serisinin bugün geldiği yere gelmesini sağlayan isimdir.

Oyun Akademisi #54
"Kendisi adamdır"

Final Fantasy Serisi  - Nobuo Uematsu


Bu adam, bir seriyi tanımlayan adamdır herhalde. Final Fantasy’nin bir bütün olarak bir araya gelmesinde aslan payını Nobuo Uematsu almazsa olmaz.  Tabii başka besteciler Final Fantasy üzerinde çalışmadı değil, fakat bir FF oyunu söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk isim Uematsu usta.

Oyun Akademisi #54
Metal Gear Solid – Harry Gregson Williams, Norihiko Hibino, Riko Muranaka, Akihiro Honda

MGS serisinin gerçekten inanılmaz müziklere sahip olduğunu zaten oynayan biliyor. Best is Yet To Come, Love Theme, MGS Theme, Snake Eater ve daha niceleri bizleri duygusal deryalardan dalgalandıra dalgalandıra sallandırıyor. Fakat MGS serisi sadece tek bir bestecinin elinden çıkma müziklere sahip değil. Akihiro Honda, Rika Muranaka, Norihiko Hibino ve Harry Gregson Williams gibi pek çok yetenekli ismin adı geçer MGS serisi söz konusu olduğunda.

Oyun Akademisi #54