Mesela Neverwinter Nights 2: Mask of The Betrayer’a bayılırım fakat müzikleriyle aklımda kalan bir oyun değil maalesef. Aynı şekilde The Darkness 2’de bence güzel bir oyun ama oyunlar ve müzik konuşulduğu vakit aklıma bile gelmez.

Oysa, müziklerine ölüp ölüp dirildiğim beş tane seri var. Baştan diyeyim, Grand Theft Auto serisi gibi oyunları saymıyorum çünkü karma müzikler kullanıyorlar, ben baya oyun için bestelenen OST albümlerinden bahsediyorum. Bu konuda gerçekten video oyunları tarihi boyunca inanılmaz işler yapan besteciler var, benim top 5 listem şu şekilde.
Silent Hill Serisi – Akira Yamaoka
Theme of Laura, You’re Not Here, Silent Hill oynayıp bu şarkıları unutabilen yoktur sanırım. Tabii Akira Yamaoka’nın muhteşem eserleri sadece bunlarla bitmiyor. Silent Hill’i Silent Hill yapan bu adam, birbirinden muhteşem müzikler besteleyerek, SH serisinin bugün geldiği yere gelmesini sağlayan isimdir.

"Kendisi adamdır"
Final Fantasy Serisi - Nobuo Uematsu
Bu adam, bir seriyi tanımlayan adamdır herhalde. Final Fantasy’nin bir bütün olarak bir araya gelmesinde aslan payını Nobuo Uematsu almazsa olmaz. Tabii başka besteciler Final Fantasy üzerinde çalışmadı değil, fakat bir FF oyunu söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk isim Uematsu usta.

Metal Gear Solid – Harry Gregson Williams, Norihiko Hibino, Riko Muranaka, Akihiro Honda
MGS serisinin gerçekten inanılmaz müziklere sahip olduğunu zaten oynayan biliyor. Best is Yet To Come, Love Theme, MGS Theme, Snake Eater ve daha niceleri bizleri duygusal deryalardan dalgalandıra dalgalandıra sallandırıyor. Fakat MGS serisi sadece tek bir bestecinin elinden çıkma müziklere sahip değil. Akihiro Honda, Rika Muranaka, Norihiko Hibino ve Harry Gregson Williams gibi pek çok yetenekli ismin adı geçer MGS serisi söz konusu olduğunda.

Shoji Meguro’yu bilenler bilir. Dünyaca ünlü Shin Megami Tensei ve Persona serisinin bestecisi olarak namı dünyanın dört bir yanına dağılmıştır. Özellikle kendisini Persona oyunlarında yaptığı işlerden dolayı ayrı bir seviyoruz. Burn My Dread, Blues in Velvet Room, Mass Destruction gibi müzikleri uzun süre cep telefonu melodisi yapanlar el kaldırsın.

Castlevania – Michiru Yamane
Castlevania’nın en sevdiğim oyunlarının müziklerini yapan Michiru Yamane, Japonya’da pek çok oyun üzerine çalışan ve saygı duyulan bir besteci. Castlevania dışında Suikoden serisine yaptığı müziklerle de bilinir.
Evet, sanırım benim listem bu şekilde, sizlerin de listesini merakla bekliyorum. Beğendiğim bestecilerin beşte dördünün Japon olması ise tamamen rastlantıdır.
Yorumlar (6)
dragon quest 8 oyunun müzikleri de efsanedir tavsiye ederim
bu listede bioshock serisinin olmaması gerçekten saçma
Şimdi herkes bir oyun ismi söylemiş ben de Skyrim'in müzikleri diyeyim bari.
rise of nations
Far Cry 3 'ün Girişinde çalan ve uzun zaman dilime takılmış Paper Planes'tir bence. Net
bu incelemeyi kim yaptıysa ona söylüyorum: hadi listeye assassin's creed serisini koymadın.en azından assassin's creed-2 yi bir oyun olarak koymalıydın bu listeye.müzik anlayışın sadece benimkiyle değil evrensel müzik anlayışıyla da bağdaşmıyor,bunu bil.