Oyun Dünyasının Devleri Bir Araya Gelerek Yeni Oyun Stüdyosu Kurdu

Tunay Şahin 13.03.2024 - 09:42
Eski Doom, Last of Us, Uncharted geliştiricileri ve besteci Mick Gordon'un bir araya gelerek emptyvessel isimli yeni bir oyun stüdyosu kurdu.

Eski Doom, Last of Us, Uncharted, Callisto Protocol ve BioWare geliştiricileri, ünlü besteci Mick Gordon ile bir araya gelerek, sürükleyici nişancı oyunlarına odaklanan yeni bir oyun stüdyosu kurdu. emptyvessel olarak adlandırılan stüdyo, oyun dünyasında önemli bir yer edinmiş The Last of Us, The Callisto Protocol, Uncharted gibi oyunların yanı sıra Doom ve Doom Eternal'ın arkasındaki yetenekleri bir araya getiriyor.

Eski Doom ve Last of Us Yapımcıları Yeni Oyun Üzerinde Çalışıyor

emptyvessel, oyun sektörünün en deneyimli isimlerinden bazılarını bünyesinde barındırıyor. Mick Gordon, Doom ve Doom Eternal için yaptığı eserlerle tanınan önemli bir besteci olarak öne çıkıyor. Stüdyo, Wolfenstein yeniden başlatmaları, Doom 2016, Deus Ex ve Prey gibi oyunları anımsatan sürükleyici nişancı oyunları üzerine odaklanmayı hedefliyor.

Eski Doom ve Last of Us Yapımcıları Yeni Oyun Üzerinde Çalışıyor

Ekip, Doom 2016 ve Killing Floor 3'te çalışmış oyun yönetmeni Emanuel Palaic, Naughty Dog'dan animasyon yönetmeni Rico Flores, Resistance, The Last of Us ve Uncharted'tan Colin Thomas gibi isimleri içeriyor. Ayrıca, The Callisto Protocol ve Call of Duty'de deneyim sahibi tasarım direktörü Dan Moditch ve Fable, Max Payne ve Tomb Raider'de çalışmış teknik animasyon direktörü Jake Gordon da ekibe dahil.

emptyvessel'den yapılan açıklamada, "Mükemmelliğin yaratıcı bağımsızlıktan geçtiğini düşünüyoruz. Ekibimiz çeşitli ve kapsayıcıdır ve herkes uzmanlık alanlarına bakılmaksızın yaratıcı olma yetkisine sahiptirü çünkü inovasyonumuzun kaynağı çalışanlarımızdır" diyerek, oyun geliştirmenin özgürlük ve yaratıcılık üzerine kurulu bir süreç olduğuna inanıyor. Stüdyo, yaratıcılarının vizyonuyla dolu bir "boş kap" olarak tanımlanıyor ve yakın zamanda oyun topluluğunu da bu vizyonu şekillendirmeye davet ediyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 15:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2024 10:57
Vizyon meselesi…Animasyonlara ve gerçekçiliğe grafikler ile birlikte abanırlarsa olur…Ama şu fantastik dünya ve hikayelerden arınmak şartı ile.
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2024 00:33
Ne grafikmis arkadaş yav. Aksine Fantastik olmalı.
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2024 19:01
Yani aksiyon oyunu istiyorsun sürekli ateş edip ilerlediğin. Bir çok oyun var sana göre, asıl fantastik ve hikayeli oyunlar çıkmıyor. Çıkınca çok tutuluyor herkes konuşuyor, sende bu tür oyunlar çok fazla çıkıyor sanıyorsun. Al helldivers oyna işte. Her sene bir CoD çıkarıyorlar. Daha ne istiyorsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2024 07:35
Güzel bir şey bekliyoruz bu Stüdyo'dan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyun Dünyasının Devleri Bir Araya Geldi
İlginizi Çekebilir