Oyun dünyasının en büyük seks skandalının yankıları sürüyor

Emin Çıtak 20.12.2014 - 09:20
Zoe Quinn'i hedef gösteren bir e-kitap, Amazon'dan kaldırıldı
Bu çok ciddi bir konu aslında. Geçtiğimiz dönemde ortalığı epey karıştırmış ve nihayetinde #GamerGate teriminin ortaya çıkmasına neden olmuş bir olaydır.

Zoe Quinn bir oyun tasarımcısı. Aylar önce onun yazışmaları ortaya çıkarıldığında, oyun sektörü resmen çalkalandı. Zoe Quinn yazışmalara göre sevgilisini oyun basınından biriyle aldatmıştı.

Çirkin bir hareket, fakat işin aslı göründüğünden fazlasıydı. Zoe Quinn oyun basınından insanlarla yatarak hem kendini daha çok gösteriyor hem de popüler oluyordu.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından oyuncular, oyun basınının güvenilir olmadığını söyleyerek GameGate'i başlattılar.

Oyun dünyasının en büyük seks skandalının yankıları sürüyor
Süregelen dönemde Zoe Quinn sözlü ve yazılı tacizlerin arasında kaldı. Oyun basınından ve firmalardan birçok kadın hakkında aynı şeyler yaşandı.

Söz konusu olaylarda isimleri geçen basın organlarıysa oyuncuları hedef gösterdi ve "Oyunculuk Ölüyor!" başlıkları atıldı.

Ortalık duruldu mu? Aslında duracak gibi görünmüyor. Her ne kadar yaşananlar  ülkemizi etkilememiş olsa da Amazon'da satışa çıkan bir kitap aniden tartışmaları alevlendirdi.

#GamerGape olarak isimlendirilen kitabın kahramanı Zada Quinby olunca işler ister istemez bu hale geliyor. Pornografik bir parodi romanı olan #GamerGape, olayların başkahramanına açık bir linç olarak görülebilir. Olayların böylesine ilerlemiş olması, Zoe'nin işlediği suçun ve yazılan oyuncu karşıtı makalelerin etkisi olduğu çok açık.
Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyun dünyasının en büyük seks skandalının yankıları sürüyor
İlginizi Çekebilir