1/5

Oyun esnasında yapılan istem dışı hareketler - Bölüm 1

Mahmut Saral 16.04.2012 - 17:08
Bazen ipin ucu kaçabiliyor

Oyunlar, hayatımızın önemli birer parçası. Bazen sadece eğlenmek için, bazen ise sanal dünyada gerçek bir dünya kurmak için oynarız oyunları. Her zaman her şey güllük gülistanlık olacak değil ya, bizi sinir eden, şaşırtan, zor durumda bırakan durumlarla da karşı karşıya kalabiliyoruz. Kimi zaman verdiğimiz tepkinin farkında olmuyoruz, kimin zaman "Keşke o kadar sert davranmasaydım klavyeye" nidaları eşliğinde ve farkındalığıyla yeni bir klavye veya gamepad almak için elektronik marketlerin yolunu tutuyoruz.

Peki neler yapıyoruz biz oyun oynarken? Mutlaka herkesin unutamadığı deneyimleri vardır. Biz de genel olarak birçok oyuncunun yaşadığı/yaşayabileceği olayların bazılarından kısaca söz edeceğiz şimdi. İyi okumalar.

Bu arada, eğer anlatmak istiyorsanız, sizin de ilginç oyun deneyimlerinizi okumaktan memnun oluruz.

* Oyuncunun korkup, yüzünü bir anda ekrandan geriye doğru çekmesi

Genellikle korku oyunlarında yaşanan bir durum. Üzerinize koşarak gelen veya zıplayan bir yaratık varsa ve bu çok ani oluyorsa, dengenizi kaybedip düşmenize bile sebep olabilir. Bu etkinin sağlanması için illa korku oyunu oynamanız gerekmiyor tabii. Eğer oyuna kendinizi kaptırmış ve bir noktaya odaklı hareket ediyor veya bekliyorsanız, tam da o sırada beklemediğiniz bir hareketlilik yaşanırsa, doğal olarak koruma mekanizmanız harekete geçer ve sizi "zarar görmemeniz için" ekrandan uzaklaşmaya yöneltir. Evet, her ne kadar oyunlardaki tehlikeler sanal olsa da, bu size kısa süreliğine gerçek gelir.

Normal monitörler böyle etki bırakıyorsa, tamamen 3D özellikli monitörlerle oynadığımızda neler olabilir, bunu düşünemiyoruz...