1/2

Oyun firmalarının korkusu: Demo!

Alperen Yüksel Altuğ 4.08.2015 - 14:03
Son zamanlarda "bozuk" oyunlar arttı, demolar azaldı!
Teknoloji sektörü, artık günden güne değişime uğrayarak gelişimine devam ediyor. Teknolojinin gelişim hızına paralel olarak ise, birçok sektör de aynı hızla gelişerek günlük hayatımıza kolay bir şekilde girebiliyor. Bu sektörlerden birisi de, kuşkusuz ki video oyunları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu gelişim ile video oyunlarından aldığımız zevk, bizleri daha çok bağımlı mı yaptı yoksa sinir küpü mü?

Oyun firmalarının korkusu: Demo!
Gelin hep beraber çocukluk dönemimize göz atalım. Açıkçası, bizlerin döneminde video oyunları bugün olduğu kadar yaygın değildi. Herkesin evinde bilgisayar olmaz, internet kafelere de kötü gözle bakılırdı. Bizler şanslıydık, hayal gücümüzü dışarı da gerçek insanlar ile geçirerek geliştiren son nesildik diyebiliriz. Fakat birçok evde hepimizin sahip olduğu ve video oyunları ile tanıştığımız o cihazlar vardı: Atariler! Tüm dünyada etkisini gösteren atari, şu ana kadar bilgisayar platformunda oynadığım tüm oyunlardan beni daha çok içine çekmeyi başarmıştı. Bunun sebebi de aslında belliydi. Cihaz olarak ataride sadece adaptör sorunu çıkar, onu da ufak bir meblağ karşılığında değiştirirdik. Oyunları ise resmen kusursuzdu değil mi? Grafik olarak şu anki nesil burun kıvırabilir, ama biz o oyunları sorunsuz şekilde takar ve oynardık ( En kötü ihtimal ile kaset çalışmaz ise, kolonya ile temizlemek bile eğlenceliydi).


Peki, şimdi ki sektöre gelelim. Kullandığınız cihaz ne kadar iyi olursa olsun, elbet bir sorun devamlı karşınıza çıkıyor değil mi? Bu sorun da öyle adaptör alınarak çözülmüyor. Bunun yanında ise video oyunları var tabi… Grafiklerin tavana vurması, gerçekçiliğe bu kadar yaklaşmamız elbette çok güzel bir gelişme hepimiz için. Ama şunu da itiraf edelim: Özellikle son iki yıldır oynadığınız hangi oyun, sorunsuz olarak piyasadaki yerini aldı? (Bloodborne nihaaaaa! –Emin)

Oyun firmalarının korkusu: Demo!
Ben, kendi oynadığım oyunları göz önüme getirdiğim zaman; sorunsuz olarak oynadığım oyun sayısı parmak sayımı geçmeyecektir ve birçoğunuz için de aynı durum geçerlidir. Son olaraksa bu durumu Batman: Arkham Knight’ta görüyoruz. Oyun çıkalı yaklaşık olarak bir ay geçti. Henüz oyunu çalıştıracak bir güncelleme gelmediğinden oyunu oynayamadık. Nadir oyunların dışında sorunlu ve tamamlanmamış oyun sayısı o kadar fazla ki, artık video oyunlarına karşı ürkek davranmaya başlıyoruz. Sorunlu oyunlar ile beraber, bir terimin de hayatımızdan çıktığının farkında mısınız? Nerede o eski demolar?!