Oyun girişimcisi yetiştirme projesi başlıyor

Ersin Kılıç 25.02.2021 - 14:07
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi başlıyor.

TOGED (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği) yaptığı açıklama ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi'nin başlayacağını duyurdu.  Üniversite mezunu ya da öğrencilerden oluşan gençlerin oyun girişimcisi olarak yetiştirilmesi için düzenlenen bu programla ilgili detaylara ve yapılan resmi açıklamaya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Oyun girişimcisi yetiştirme projesi hakkında

Üniversite mezunu veya öğrencilerinden oluşan gençlerin oyun girişimcisi yetiştirilmesi için Oyun Girişimcisi Yetiştirmek üzere eğitim programları düzenlenecektir. Projemiz TOSYÖV, (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) TOGED (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği) ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olup projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı GPDP-2021-1 Gençlik Programları çerçevesinde kabul edilmiş 6 ay süreli bir projedir.

Projenin genel amacı

Gençlerin oyun girişimcisi olabilmeleri ve kendi işlerini kurabilmelerini, kendi işlerini kurma konusunda devlet desteklerden yararlanmalarını, oyun girişimcisi bireylerin girişimci yönlerinin açığa çıkarılmasını ve yeni teknolojilerle bütünleşik yaratıcılıklarının güçlendirilmesini sağlamaktır.

Proje takvimi ve faliyet planı

Projemiz Şubat 2021’de başlamış olup eğitimler bu yılın Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tamamlanacaktır. 

Oyun girişimcisi yetiştirme projesi başlıyor

Eğitim konuları, katılım şartları ve program

Eğitimlere 20-35 yaş aralığında üniveriste öğrencisi ya da mezunu gençler katılacaktır. Kayıt yapan ve belirtilen tarihler içerisinde (Mart, Nisan, Mayıs, Haziran 2021) uygun görülen tarih aralığında 1 ay süre ile katılım sağlayabilecek, kayıt bilgileri oyun girişimciliğine uygun bulunan gençler katılabilecektir. Katılacak kişinin Unity ve tasarım için Photoshop programlarını başlangıç seviyesinde bilmesi gerekmektedir.

Katılımcılar program boyunca 20 kişiden oluşan 4 farklı grup belirlenerek seçildikleri gurup için 1 ay devamlılık sağlamaları durumunda programı tamamlamış sayılacaklar ve sertifikalandırılacaklardır.

Eğitim Konuları; Girişimcilik Eğitimi (70 Saat), Oyun Geliştirme Eğitimi (70 Saat), Liderlik Eğitimi (70 Saat) (Her grup 30 gün (1 ay) içerisinde tüm eğitimleri tamamlanmış olacaktır.)

Eğitimler Ankara’da Ankara Kalkınma Ajansı’nda yüz yüze gerçekleştirilecek ve katılmaya hak kazananlar eğitimler başlamadan önce katılımcılara e-mail ile bildirilecektir.

Eğitim programını görüntülemek için buraya, eğitim programına kayıt olmak için ise buraya tıklayınız.

Oyun ders başlıkları

Unity ve Programlamaya Giriş
Unity, Visual Studio, Android SDK Kurulumu
Temel Unity Bileşenleri
Unity’de C# Temelleri
Arayüz Yapıları Animasyon
Particle System
Fizik Motoru Kullanımı
Input & Kontrol
 Tag ve Layer Sistemleri
 Sahne Yapısı
Unity GameObject ve Nesne Yapıları
Prefab Yapısı Kamera ve Raycast İşlemleri
Lighting ve Lightmapping
Proje Build’i ve Deploy İşlemleri
2D Proje Geliştirme
3D Proje Geliştirme

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 16:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2021 12:47
bu hükümet daha sizin için napsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2021 22:08
3 günde kayıt linki mi kapanıyor bu nasıl iş?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.02.2021 01:25
35 yaşın üstündekilerin öğrenmesi yasakmı zaten bu kafadaki zihniyet bana bir şey öğretrmez kaldıki adama sorarlar yok üniversite bitirmiş olsun yok öğrenci olsun istiyorsun ya bende derimki sen ne yaptın dünyada az da olsa tanınır elle tutulur neyin varki ne vasfın var bende seni seçer eler üstünü
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2021 15:17
Neyi mi var? Çok ilgili değilsiniz herhalde sektörle?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 16:29
İlk okul mezunu oyun geliştiremezmi
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2021 15:16
Üniversite mezunu milyonlarca insanın olduğu ülkemizde insanların 98%'i İngilizce bilmiyorken ve oyun teorisinden tut geliştirmeye kadar kaynakların çoğunluğu İngilizce iken, geliştiremez. İstatistik koyup da %15'i biliyor demeyin, görüyoruz insanların nasıl İngilizce bildiklerini...
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2021 15:08
Söylediğin şey doğru mu bilmiyorum ama bir deneye sınavsız girmek eğitimsiz girildiği anlamına gelmiyor. Üniversite eğitiminin asıl amacı bireye nasıl araştırma yapılacağını, nasıl kendi kendini eğitebileceğini öğretmektir. Birey bunu ve İngilizce biliyorsa ilk okul diplomasına bile ihtiyacı yok.
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2021 04:52
Tr dekilerin kafa yapısı bu üni.bitirmemişse hiç bir işi başaramaz gözüyle bakılıyor hani nerde üni bitirenler hesap makinasını bile üretemiyoruz dışardan ithal ediyoruz dünyanın hiç bir yerinde bu kafa yapısı yok Einstein bile sınavsız girdi Almanya’da bilimsel deneylere
MK Okuru
MK Okuru 27.02.2021 02:01
bu işi yapan şirketlere girmek için en az ünv. mezunu olmanız gerekiyor... yani bu işin piyasası böyle...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.02.2021 15:45
Çok iyi...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyun girişimcisi yetiştirme projesi başlıyor
İlginizi Çekebilir