Oyun işçileri sendikası, Quantic Dream'i ifadeye çağırdı

Ahmet Özçilingir 9.05.2019 - 14:30
Taciz iddialarına karşı savunma istendi

Fransız Oyun İşçileri Sendikası Quantic Dream çalışanlarını taciz iddiaları nedeniyle ifade vermeye çağırdı. Geçtiğimiz yıl Fransa menşeli geliştirici firma Quantic Dream, çalışma ortamında yaşanan, taciz, ve ırkçılık iddiaları ile gündeme gelmişti. Eski Quantic Dream çalışanı, çalışma ortamının rahatsız edici ve toksik olduğunu belirterek, geliştirici firmaya dava açmıştı.

Oyun işçileri sendikası, Quantic Dream çalışanlarını ifadeye çağırdı

Quantic Dream geçtiğimiz yılı bu suçlamalarla savaşarak geçirmişti. Bu iddialarla ilgili olarak, Oyun İşçileri Sendikası, Quantic Dream çalışanlarını ifade vermeye davet etti. Sendika işçilerin ifadelerine dayanarak Quantic Dream çalışma ortamında nelerin yaşandığını anlamaya çalışacak. Oyun İşçileri Sendikası konu ile ilgili bir de açıklama paylaştı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bahsi geçen suçlamalar yasaların da en yüksek cezalarla yaptırım uyguladığı suçlar arasında yer alıyor. Ancak görüyoruz ki bu suçlar birkaç yılda bir tekrarlanıyor."

Geçen yaz, Quantic Dream, e-posta yoluyla yayılan, çalışanların uygunsuz şekilde çekilmiş resimleriyle ilgili açılan davayı kaybetmişti.  Ocak 2018'de, üç Fransız medya kuruluşu, şirkette toksik bir çalışma kültürü, cinsiyetçilik, ırkçılık ve fazla mesainin yaygın olduğunu bildiren ortak bir soruşturmanın sonuçlarını yayınladı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2019 14:49
Hiç beklemeyeceğin şirket. Rockstar dan beklersin, THQ dan beklersin ama gel gör ki Quantic Dream adı geçiyor. Üzücü.
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2019 17:45
15:59 Çok komiksin. Herkesin yorumuna salça olma, kendine ait bir fikrin varsa onu paylaş.
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2019 15:59
Peki pampa sen böyle bir durumu Valve'den bekler misin?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyun işçileri sendikası, Quantic Dream'i ifadeye çağırdı
İlginizi Çekebilir