Dan Middleton isimli YouTube yayıncısı oyun oynarak zengin oldu

Furkan Güler 8.12.2017 - 16:16
PewDiePie'ın yolunu takip eden binlerce YouTuber türedi.

Video oyun endüstrisi artık sadece geliştiricilerin veya dağıtımcıların para kazanabildiği bir platform olmaktan oldukça uzaklaştı. İşin içine e - spor dalının katılmasının yanında internet yayıncılığı da pastadan oldukça büyük bir pay kapıyor. Buna örnek olarak son zamanlarda başarı sağlayan İngiliz Dan Middleton'ı örnek gösterebiliriz. İngiltere'de yaşamına devam eden 26 yaşındaki Middleton, eskiden Tesco isimli bir süpermarker zincirinde çalışıyordu. Kendisi şu anda YouTube üzerinden 12.3 milyon sterlinlik (Yaklaşık 65 milyon Türk Lirası) bir servet kazanmış durumda.

Dan Middleton şu anda en zengin YouTuber'lar arasında bulunuyor

Video oyunlara oldukça düşkün olan Dan Middleton, YouTube'a uğrayan neredeyse tüm oyuncuların dikkatini çekmeyi başardı. Daha çok Let's Play tarzında video formatlarına sadık kalan Middleton'ın 16 milyondan fazla izleyicisi olduğu söyleniyor. Amerikan'ın önde gelen ekonomi dergilerinden olan Forbes ise Dan Middleton'ı 2017'nin en zengin YouTuber'ı olarak gösterdi.

İlk olarak Pokemon oyunları hakkında videolar çeken Middleton, şu anda Minecraft üzerinden videolar çekmeye devam ediyor. PewDiePie'ın başlattığı video oyunlar üzerine YouTuber'lık akımının şu anda binlerce örneği bulunmakta. Bakalım bu işin sonu nereye kadar gidecek? Merak ediyoruz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 04:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Selanikli
Selanikli 8.12.2017 21:53
Türkiye de bırak oyun oynayarak zengin olmayı gece gündüz it gibi çalışsan bile zor para kazanırsın
MK Okuru
MK Okuru 10.12.2017 13:54
Helal Sana süper tespit
MK Okuru
MK Okuru 9.12.2017 14:33
gidip inşaatta çalışırsan öyle, gençlere bak eline fırsat geçen de oturuyo nargileye tabi böyle olur... ne kadar çalıştığın değil önemli olan kafanı kullanmak
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyun oynayarak zengin oldu
İlginizi Çekebilir