Oyun üreticilerinden Natal'ın teknik problemleri

Emre Günen 3.06.2010 - 12:31
Oyun üreticilerinden Natal'ın teknik problemleri
Microsoft'un üzerinde çalıştığı hareket algılayıcı kontrol sistemi Natal için yayınlanan "Development Kit"i kullanmaya çalışan oyun üreticileri, donanımdaki teknik eksiklikleri bildirdi. Bunların arasında oyuncuların şikayet ettikleri konular da var.

Oyun üreticilerinden Natal'ın teknik problemleri

Yapımcıların üzerinde durduruğu bir numaralı sorun hareket algılama sisteminin geç yanıt vermesi. Natal, insan hareketlerini 125 ms gecikme ile algılıyor ve yapımcılara göre bu süre çok uzun.

Tanımlama konusunda da problemlerinin olduğunu söyleyen yapımcılar, kullanıcının bir koltuk ya da sehpaya yakın durması durumunda, sistemin o cismi ikinci bir şahış olarak algıladığını belirtti.

Işık miktarını algılama sisteminde eksikliği bulunan donanımın, loş ortamda hareketi algılayamadığını söylüyorlar.

Natal kolların ve bacakların hareketini algılamasına rağmen, el ve ayak hareketlerini algılayamıyor. Öte yandan kişinin giydiği kıyafetin de önemi büyük. Dar kıyafetler giyilmemesi durumunda Natal, kişinin hareketlerini algılayamıyor.

Yapımcıların belirttiği son problem de, kullanıcının mutlaka 3 metre uzakta durması gerektiği. Aksi halde hareket algılayıcının verimsiz çalıştığı söyleniyor.

"Development Kit"i kullanan oyun üreticileri, Natal'ın mutlaka bu eksiklikleri gidermesi gerektiğini, aksi halde başarılı olamayacağını belirtti.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyun üreticilerinden Natal'ın teknik problemleri
İlginizi Çekebilir