EA Games, Visceral Games stüdyosunu neden kapattığını açıkladı.

Furkan Güler 29.11.2017 - 10:48
EA Games'in tepe isimlerinden Blake Jorgensen, Visceral Games'in kapatılmasına ilişkin yeni söylemlerde bulundu.

Visceral Games stüdyosunu kapatan EA Games, geliştirici ekine uyguladığı yaptırımlardan ötürü oldukça fazla olumsuz eleştiri toplamıştı. TPS ve aksiyon öğelerini bir arada buluşturan bir Star Wars oyunu üzerinde çalışan geliştirici ekip, ani bir karar ile dağıtılarak geliştirdikleri oyunu başka bir stüdyoya devretmişlerdi. Şimdi ise Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen bir yatırımcı etkinliğinde konuşan EA Games'in CFO'su Blake Jorgensen, Visceral Games'i neden kapattıklarına dair yeni açıklamalar yaptı.

EA Games, Visceral Games stüdyosunu neden kapattı?

Stüdyonun oynanış mekanikleri anlamında güzel işler çıkarttığını ancak oyuncuların artık sadece senaryoya bağlı oyunlara pek fazla ilgi göstermediğini söyleyen Jorgensen, stüdyoyu sadece maddi sebeplerden dolayı kapattıklarını belirtti. Açıklamasının sonuna "Para kazanamadığınızı fark ettiğinizde köprüleri kesersiniz." açıklamasını ekleyen Jorgensen, bir anlamda resmen EA Games'in gerçek yüzünü de göstermiş oldu.

Ancak bu durumda EA Games'e de pek fazla kızmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Hali hazırda diğer sektörler gibi video oyun sektörü de oldukça büyük bir iş kolu olarak hayatına devam ediyor. Para kazanmak isteyen firmalar ise oyuncuların çoğunluğu ne istiyorsa, nabza göre şerbet vermeye devam ediyorlar. Sağlam bir senaryo üzerine kurulu olan oyunlar şu sıralar oyuncuların favori oyun tipleri arasında olsaydı, muhtemelen Visceral Games EA Games'in gözde stüdyolarından bir tanesi olacaktı.

Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
ideefixe
ideefixe 30.11.2017 02:32
peki sorarım niye skyrim halen daha oynanıyor witcher 3 mesela?oyun yaptınız da biz mi oynamadık.böylesi daha ucuz,oyun içi para alamıyoruz senaryolu oyunlardan deyin canımı yiyin.bir silaha bir sprey boya atıp 10 dolara nasıl çakarız solo oyunlarda deyin canımı yiyin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
ideefixe
ideefixe 30.11.2017 02:31
çakallar yaptınız da biz mi oynamıyoruz.yeni nesil ergenlere ver multiyi başka bir şey lazım değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.11.2017 01:00
oyle oyunların sevilmediği devir geçiyor artık ea ne kadar malsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 29.11.2017 18:29
Bu çıkarımı yapana kafa burun dalmak istiyorum. Oyun oynamanın lol'den ibaret olduğunu sanan kesim bu hale getirdi işleri. Lan hikayesiz oyun mu olur? Senaryosuz film gibi. Cs go vs oyun mu ayrıca? Bunlar sadece vakit öldürme yazılımları... katılmıyorum diyen var mı? Tabiki var. "-Şş oyun cahiline bak, csgo oyun değilmiş. Ya bi git ya. Lol evrenin tek mükemmel oyunu hacı. Yaşasın dvo..."
MK Okuru
MK Okuru 29.11.2017 23:59
Çok konuşmuşsun ama boş konuşmuşsun. Lol dediğin oyunun dünyada milyonlarca kullanıcısı var. Ve o oyun bedava bile değil. Cs ye laf ettiğine göre senin yaş küçük belliki. Cs half life ın sadece multi odaklı bi türü. Sen şimdi wowuda oyundan saymazsın nede olsa online bi oyun..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.11.2017 21:20
bende senaryosuz oyunları pek tercih etmiyorum. online oyunlar hiç sevmiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyuncular artık senaryoya bağlı oyunları pek fazla tercih etmiyor
İlginizi Çekebilir